MAANDAG 6/7

Massale valpartij in de Touretappe naar Hoei. De Nederlander Laurens ten Dam is een van de slachtoffers. Hij heeft een bebloede knie en zijn schouder is uit de kom, de Ronde lijkt einde verhaal voor hem. Maar Ten Dam wil er niet van weten: met de nodige moeite wordt zijn schouder terug in de kom geduwd en… hij rijdt gewoon door. Sven Nys reageert in Vive le Vélo: ‘Als ik dit soort verhalen hoor en als ik dan soms zie hoe een voetballer – met alle respect voor het voetbal – tegen de grond gaat, dan ben ik toch blij dat ik een van die wielrenners ben.’ Kortom, Nys wil eigenlijk zeggen: voetballers zijn mietjes.

DINSDAG 7/7

Is er nog een Peeters in de zaal? Dat moet Lokeren OV-voorzitter Roger Lambrecht denken wanneer hij de teamfoto van zijn huidige selectie onder ogen kreeg. Daarop staan: Willy Peeters, de kranige tachtiger als ploegafgevaardigde, dokter Kris Peeters en… trainer Bob Peeters. Nu nog Bart Peeters en de Lokerse Feesten kunnen beginnen.

WOENSDAG 8/7

De pijl en de boog moeten niet altijd gespannen staan, dus trokken de Buffalo’s onder leiding van Hein Vanhaezebrouck een dagje naar Pairi Daiza in Henegouwen. Aan de foto’s te zien konden de stokstaartaapjes het goed vinden met de trainer en een paar spelers. Ondertussen slaat een ander soort aap – de Gorilla – in de Tour voor de tweede keer toe. Stokstaartaapjes? Sven Nys schudt meewarig het hoofd.

DONDERDAG 9/7

Toby Alderweireld heeft net voor Tottenham getekend en in een filmpje op SpursTV probeert hij de supporters duidelijk te maken hoe zijn naam uitgesproken wordt: ‘Al-der-wei-reld.’ Bij een zeker weireldploegsje zou dat allemaal geen probleem zijn, maar in Londen bekt ‘Mega Toby’ misschien beter?

Ondertussen rijdt Thomas De Gendt in de Tour rond met een gebroken rib en een gekneusde schouder. Op Twitter kan er nog wel een kwinkslag af: ‘We need some spareribs.’

VRIJDAG 10/7

Club Brugge is op oefenstage in de Hollandse Veluwe. Psycholoog Rudy Heylen organiseert er verschillende teambuildingactiviteiten. Bij een ervan moeten de spelers vijf hoogteparcours in de bomen afleggen. Dat kan van pas komen als er straks in de supercup tegen de stokstaartaapjes van Gent gespeeld moet worden.

ZATERDAG 11/7

Tweedeklasser KSK Heist viert zijn 75-jarige bestaan met een supportersbarbecue. Spareribs à volonté!

ZONDAG 12/7

Couckenbak op de zeedijk van Oostende. De fandag van het weireldploegsje is een eclatant succes. Zelfs Jordan Lukaku doet mee aan de polonaise op het strand. Jawel, po-lo-nai-se, Sven!

DOOR STEVE VAN HERPE – (M.M.V. FV)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content