STATISTIEK

GEBRUIKTE SPELERS : Assou-Ekotto (16), Baynon (1), Blay (16), Brahami (10), Campi (3), Camus (4), Clamy (1), Djebbour (9), Durieux (1), Espartero (15), Guilmot (17), Ishiaku (17), Klukowski (16), Maton (8), Murcy (13), Odemwingie (3), Pinelli (6), Proto (17), Rogerio (3), Toyes (17), Van Handenhoven (16), Vervalle (13), Zambernardi (8).

DOELPUNTENMAKERS : De Oliveira (1), Djebbour (2), Espartero (4), Guilmot (1), Ishiaku (8), Klukowski (2), Maton (2), Murcy (3), Odemwingie (2), Toyes (1), Van Handenhoven (2).

ASSISTS : Assou-Ekotto (1), Blay (1), Brahami (1), Espartero (4), Ishiaku (3), Murcy (2), Pinelli (1), Toyes (1), Van Handenhoven (1), Vervalle (1).

GELE KAARTEN : 19

RODE KAARTEN : 3

STRAFSCHOPPEN : 3 voor (3), 4 tegen (3).

HOEKSCHOPPEN : 92 voor, 60 tegen.

OVERTREDINGEN : 298 begaan, 269 tegen.

TOP: Silvio Proto

Amper 21 jaar en toch al meer dan honderd wedstrijden in eerste klasse op zijn erelijst. Daardoor voegt Silvio Proto nu ook ervaring aan zijn talent toe. Het leverde de doelman van La Louvière zijn eerste selectie voor de Rode Duivels op en hij mocht tegen Servië & Montenegro meteen in het doel.

FLOP: Daniel Camus

Op 33-jarige leeftijd maakte Daniel Camus kennis met de minder aangename kant van het voetballersbestaan : het harde hout van de bank. Gehinderd door een blessure bij de voorbereiding werd hij naderhand geblokkeerd door de prima prestaties van de Fransen Mathieu Assou-Ekotto en Mario Espartero.

TRAINER : Albert Cartier Collectieve sterkte

“Om ons werk te beoordelen moet je eerst kijken naar de doelstellingen zoals die voor het seizoen werden geformuleerd : de club in de eerste klasse houden en jonge spelers in de kern en in het basisteam integreren. We zijn op weg om die doelstellingen te realiseren. Maar zolang die doelstellingen nog niet helemaal bereikt zijn, wens ik de ambities niet bij te sturen.

“Het verschil tussen een goede ploeg en een hele goede ploeg is een kwestie van de kwaliteit van de spelers. Als wij een bepaald spelniveau halen, dan is dat te denken aan de technische kwaliteit van onze spelers. En aan het feit dat die kwaliteiten worden aangewend in de context van het collectief. Als Silvio Proto aan een sterk seizoen bezig is, dan komt dat ook omdat er voor hem een solide verdediging staat. En dat die verdediging zo solide speelt, komt omdat die mensen zich gerustgesteld weten door de kwaliteit van hun doelman. Bij La Louvière maakt het collectief het verschil, het is vanuit die collectieve gedachte dat we bij het begin van het seizoen de opbouw van het team hebben aangevat. Waarbij we zeer veel aandacht aan het menselijke aspect hebben besteed. Want je kunt van een mens een voetballer maken, het omgekeerde is niet altijd even evident.

“Mocht La Louvière tijdens de winterstop meer dan één speler verkopen, dan zou dat een probleem kunnen stellen. Maar een club moet natuurlijk ook en vooral financieel overleven. Het valt maar te hopen dat de vervangers van de vertrekkers dezelfde instelling en efficiëntie hebben.” (SV)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content