euro bedroeg de boete die Club Brugge opgelegd kreeg van de Uefa voor het ontsteken van vreugdevuren na de thuiswedstrijd voor de Champions League tegen Borussia Dortmund. Anderlecht moet 3495 euro betalen voor het afsteken van vuurwerk tegen Wisla

ANDERLECHT : de Noor Johan Johansson (18) van Tromsö IL testte. Pär Zetterberg en Aruna Dindane zullen de fans via de website aansporen tot goed gedrag. Yves Vanderhaeghe trad zes maanden na zijn knieblessure wederop tegen KV Turnhout. Anderlecht-Club Brugge wordt gespeeld op zondag 5 oktober op 20 uur.

ANTWERP : de Nigeriaan Gideon Imagbudu liet zich naturaliseren tot Belg. Tom Van Ruysseveldt werd uitgeleend aan tweedeklasser KVK Tienen. Geoffret Peytier, William Verbeeck, Barry Budts en Alen Grozdanic vonden geen nieuwe club. Yves Feys (handbreuk) vierde zijn wederoptreden. De Ivorianen Tia en Saki blijven op proef.

BERGEN : trok de Franse middenvelder David Mounard (22) aan. Moussa Touré (29) keert op uitleenbasis terug naar Sporting West. Al Hagie Sagna testte bij het Spaanse Compostella. Dieudonné Londo tekende voor een jaar in de Verenigde Arabische Emiraten. Sébastien Nottebaert werd geopereerd aan de rechterknie.

BEVEREN :Jean-Marc Guillou kreeg de lijst van spelers die naar de Freethiel kunnen : Madinho, Junior, Baky, Romaric, Nmderi, Kouton, Lolo en vanaf eind september ook Parceco, Badjan, Bramko en Mahan. Voor de verplaatsing naar Westerlo zijn Arsène Né, Arthur Boka en Kristof Lardenoit geschorst.

CHARLEROI : Ibrahim Kargbo en Mahamoudou Kéré dienden een verzoek in om zich te laten naturaliseren. Miklos Lendvaï mag uitkijken naar een andere club. Er wordt gewacht op de komst van de Guinese spits Touré. Abdelmajid Oulmers moet drie weken rusten door problemen aan de adductoren.

CERCLE BRUGGE : de minnelijke schikking van vier speeldagen voor Mohammed Berthé, na zijn uitsluiting in de derby tegen Club, werd niet aanvaard. Het bestuur en de technische staf verklaarden zich in eerste instantie akkoord, maar de speler oordeelde dat de straf te zwaar is en ging in beroep.

CLUB BRUGGE : Marek Spilar mag tweemaal per week meetrainen met de groep. Eind september moet hij opnieuw op controle. De Nigeriaan Aminu Sani werd uitgeleend aan Hapoel Beer Sheeva (Isr). De 25.500 CL-abonnementen waren in vijf dagen uitverkocht. Trond Sollied werd in Noorwegen weer genoemd als kandidaat-bondscoach.

GBA :Dirk Huysmans staat na een injectie in de achillespees minstens veertien dagen op non-actief. Daniël Cruz trok naar Colombia, om daar gedurende een maand zijn individuele revalideringsprogramma te volgen. Bert Dhont is zeker zes weken buiten strijd met een liesbreuk.

RC GENK : Paul Kpaka moet op 3 oktober op controle bij de dokter. Bij een positief advies mag hij de groepstrainingen hervatten. De transfer van Mustafa Kalkan naar De Graafschap ging niet door, omdat de Nederlanders weigerden een huursom te betalen voor de spits.

AA GENT : huurt de Nigeriaanse spits Rabiu Baita (19) van PSG, dat hem vorig seizoen kortstondig uitleende aan Bergen. Ibrahima Faye (achillespees) maakte zijn heroptreden bij de invallers, na ruim zes maanden inactiviteit. Robert Mambo Mumba heeft nog altijd geen verblijfsvergunning, waardoor hij in Kenia moet wachten.

HEUSDEN-ZOLDER : Anders Nielsen (enkel) zal over een drietal weken weer inzetbaar zijn. Domenic Bersnjak (22) werd opgeroepen voor een dubbele interland met de Sloveense beloften. Bedrijven kunnen voor de topwedstrijden tegen Sint-Truiden, Anderlecht, Club Brugge en Standard loges of seats huren.

LA LOUVIERE : versterkte zich met Gunter Van Handenhoven (25), die zonder club zat en twee weken tevergeefs meetrainde met Antwerp. De gewezen belofte-international tekende een contract voor een jaar met optie. De voorverkoop voor de Uefabekermatch tegen Benfica is gestart. Fankaart vereist.

LIERSE : huurt Gilles De Bilde tot het einde van het seizoen van Anderlecht. Marius Mitu werd voor drie Europese wedstrijden geschorst na zijn rode kaart in de Intertoto tegen Heerenveen. De clubleiding wil het aflopende contract van Marc Schaessens (34) verlengen. Jimmy Smet hernam bij de invallers.

LOKEREN : het Uefacupduel tegen Manchester City wordt op Daknam gespeeld. Er zal een extra tribune worden gebouwd, zodat 10.000 mensen binnen kunnen, waaronder 4000 Engelsen. Sven Van der Jeugt (knie) raakt fit voor de match tegen zijn ex-club Anderlecht.

MOESKROEN : Mbo Mpenza blijft minstens tot de winterstop, nadat een transfer naar het Spaanse RC Santander afsprong. Samir Beloufa werd voor het eerst geselecteerd voor de Algerijnse nationale ploeg. Gordan Vidovic (knie) stopt op 35-jarige leeftijd met voetballen.

SINT-TRUIDEN : Wouter Vrancken (breuk voetbeentje) hervatte de groepstrainingen. Er kwam een einde aan FC Haspengouw, het samenwerkingsakkoord met derdeklasser SK Tongeren. De wedstrijd tegen Club Brugge verschuift naar zondag 21 september om 20 uur.

STANDARD :Jurgen Cavens (25) ging niet in op een aanbieding van Charleroi. Gonzague Vandooren is wegens drie gele kaarten geschorst tegen RC Genk. Jinks Dimvula weigerde een verhuur voor tien maanden aan AS Eupen en bekocht dat met een verwijdering naar de B-kern.

WESTERLO : Björn De Coninck werd aan de teen geopereerd. Mario Verheyen (kuitblessure) hernam de loopoefeningen. Toussaint Natama maakte in een oefenduel tegen Hoogstraten een hattrick. Zdenek Svoboda zal door een kneuzing aan de kuit drie weken niet kunnen spelen.

door Raoul De Groote

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content