STATISTIEK

GEBRUIKTE SPELERS : Beloufa (16), Besengez (5), Chantry (1), Charlet (13), Claeys (10), Coulibaly (2), Cousin (6), De Vleeschauwer (11), Dimbala (16), Grégoire (17), Hempte (5), Lecomte (12), Lorenzi (16), Magro (9), Martic (10), Martin (1), Noukeu (15), Sanchez D’Avolio (6), Schaessens (9), Soumaré (4), Teklak (13), Vandendriessche (17), Zewlakow (15).

DOELPUNTENMAKERS : Claeys (1), Dimbala (5), Grégoire (1), Lecomte (1), Lorenzi (2), Martic (1), Noukeu (3), Sanchez D’Avolio (2), Schaessens (1), Zewlakow (8).

ASSISTS : Charlet (1), Cousin (1), De Vleeschauwer (1), Dimbala (4), Grégoire (6), Lorenzi (2), Martic (1), Noukeu (1), Sanchez D’Avolio (2), Zewlakow (3).

GELE KAARTEN : 37

RODE KAARTEN : 3

STRAFSCHOPPEN : 1 voor (1), 2 tegen (2).

HOEKSCHOPPEN : 62 voor, 78 tegen.

OVERTREDINGEN : 346 begaan, 253 tegen.

Top : Samir Beloufa

De Algerijnse international was de regelmatigste speler. Hij vertolkte in de centrale as van de defensie een sleutelrol in de eerste vijf wedstrijden waarin Moeskroen geen enkel tegendoelpunt incasseerde. Groeide met zijn snelheid, anticipatievermogen en positiespel uit tot een steunpilaar van het team.

Flop : Marc Schaessens

Er werd op zijn ervaring gerekend om de verjongde ploeg te sturen, maar de 36-jarige Marc Schaessens kon zich nooit aanpassen. Hij kende fysieke problemen tijdens de voorbereiding en zijn visie op voetbal was niet compatibel met die van de trainer. Nog voor het einde van de heenronde besloten club en speler de samenwerking te beëindigen.

Trainer : Philippe Saint-Jean Ups en downs

“De heenronde was niet gemakkelijk, maar daar hadden we ons ook aan verwacht aangezien we in het tussenseizoen drie belangrijke spelers lieten vertrekken. En een vierde, Steve Dugardein, verliet ons terwijl de voorbereiding al bezig was. Desondanks zijn we bijzonder goed aan het kampioenschap begonnen. Misschien zelfs te goed. Daardoor werden de verwachtingen opgetild en toen de periode van de bevestiging moest komen, braken de magere weken aan.

“De twijfel installeerde zich, in de ploeg en in de club. De malaise werd toegeschreven aan de nieuwe trainer, aan het nieuwe tactische systeem, aan de nieuwe spelers. Wat dat laatste betreft, wil ik nog eens de doelstelling van onze transferpolitiek in herinnering brengen. De nieuwe spelers moesten op langere termijn weer evenwicht in de spelerskern brengen. De nieuwkomers moesten, met andere woorden, de spelerskern versterken en niet meteen het basisteam. Het was vooral aan de anciens om het niveau omhoog te trekken. Wat ze de eerste vijf wedstrijden trouwens uitstekend hebben gedaan. De jongste weken namen andere spelers die taak over, het vertrouwen groeide weer in de groep, enkele jongeren draaiden daarin goed mee. Dat is allemaal erg bemoedigend en uiteindelijk ben ik bijzonder tevreden over onze tussenbalans. Meer dan twintig punten halfweg, dat zijn zonder meer positieve cijfers.

“Wel betreur ik dat ik momenteel door verschillende omstandigheden het scoutingwerk niet kan concretiseren. Dat is jammer want persoonlijk bereikte ik een akkoord met diverse beloftevolle spelers en die hebben zin om te komen.”

(DDv)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content