STATISTIEK

GEBRUIKTE SPELERS : Akin (1), Arunina (8), Badjan (16), Bou-Sfia (3), Copa (12), Diallo (15), Diawara (11), Eboué (17), Junior (15), Kaiper (1), Lardenoit (16), Mahan (15), Né (17), Ouattara (7), Romaric (16), Sanogo (13), Seka (11), Tia (4), Tokpa (13), Vlemickx (12), Volders (6).

DOELPUNTENMAKERS : Arunina (2), Badjan (1), Diawara (1), Eboué (2), Né (2), Romaric (8), Sanogo (5), Tokpa (1).

ASSISTS : Arunina (1), Diallo (3), Badjan (1), Né (1), Romaric (4), Sanogo (3), Seka (1), Tokpa (1), Vlemickx (1).

GELE KAARTEN : 26

RODE KAARTEN : 4

STRAFSCHOPPEN : 2 voor (2), 1 tegen (1).

HOEKSCHOPPEN : 82 voor, 64 tegen.

OVERTREDINGEN : 209 begaan, 323 tegen.

TOP: N’dri Romaric

Te veel vakantiegenoegens leidden tot serieus overgewicht en dus bracht N’Dri Romaric zijn zomer door met lopen en diëten. Zijn linker is dodelijk, komt het best tot zijn recht vanaf het middenveld, in een vrije rol.

Flop : Junior

Op Barry Boubacar Copa na de oudste Ivoriaan. Moest leiding geven, maar faalde als voorbeeld. Kreeg twee domme rode kaarten, werd vaak verraden door zijn temperament. Europees ook door de mand als schokbreker.

TRAINER : Herman Helleputte Te wisselvallig

“Met het aantal punten dat we in de heenronde haalden, draaien we mee in de middenmoot. Dat is in principe niet zo slecht, maar ik vind dat we te wisselvallig speelden. Geen onbekend gegeven in deze club. Sommige wedstrijden verloren we onterecht, omdat we zelf kansen misten en fouten maakten, bijvoorbeeld bij de omschakeling van balbezit naar balverlies. Fysiek hebben we met enige moeite het einde van de heenronde gehaald. Ook dat is niet verrassend. De voorbereiding verliep moeizaam en dat heeft voor een dipje gezorgd.

“Het mooiste moment was Europees, de kwalificatie voor de groepsfase na de winst tegen Sofia. Nadien hadden we pech met de loting. De zwaarste brokken, Benfica en Stuttgart, kwamen naar de Freethiel en de ploegen tegen wie we misschien wel wat konden halen, al heb ik daar mijn twijfels bij, moesten we uit bekampen. Die nederlagen hebben het beeld vertekend.”

Eboué vertrekt nu zeker, Marco misschien. Dat is erg voor de ploeg, maar tegelijk ook een beloning voor ons werk. Ze komen hier aan, maar hebben gebreken. Je weet niet hoe ze in een ploeg functioneren, ze kampen met een conditionele achterstand en ze moeten tactisch nog bijleren. Als die jongens vertrekken en bij hun nieuwe club op een hoger niveau direct meedraaien, schenkt me dat toch ook wat voldoening. In mijn ogen zal dit vertrek nu wel minder invloed zal hebben op het team. De jongens die vorig jaar werden getransfereerd, Yapi Yapo, Yaya Touré en Arsène Né, waren belangrijker. Na nieuwjaar kan ik weer rekenen op Kaiper, dat geeft me offensief meer mogelijkheden. En daarnaast is het afwachten wanneer de nieuwe jongens aankomen.” (PTK)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content