The Wolfpack herstelt heerlijk na topprestaties

© Jonas Roosens

We zijn een land van bier. We zijn een land van wielrennen. Het beste bier en de beste wielrenners, bovendien. Dat wielrennen en bier een hemelse combinatie vormen, hoef je supporters en amateursporters niet te vertellen. Maar bier en topsport?

In het peloton is het geen vreemd gezicht meer: beroepsrenners die zichzelf na een helse rit belonen met een frisse alcoholvrije pint. Coureurs van The Wolfpack, zoals het succesvolle Deceuninck – Quick-Step Cycling Team van Patrick Lefevere bekendstaat, zie je geregeld met een frisse Maes 0.0% in de hand na een zoveelste zege. Philippe Gilbert, Iljo Keisse, Maximiliano Richeze, Zdenek Stybar, Fabio Sabbatini, Michael Mørkøv en hun teamgenoten weten wat goed voor hen is. Het alcoholvrije bier is een prima dorstlesser die helpt om ‘lekker en verantwoord’ te herstellen. Geen wonder dat Lefevere glunderde toen Maes 0.0% sponsor werd van zijn topteam.

Optimaal immuunsysteem

Het ‘merk van de maten’ roept het beeld op van de wielrennerij die makkers bij elkaar brengt en van teamspirit binnen de ploeg die tot uitzonderlijke prestaties leidt. Bovenop dat sterke samenhorigheidsgevoel tussen supporters en sporters, levert 0,0%-bier extra energie als isotone sportdrank, met extra plantaardige stoffen die goed zijn voor je lichaam. Een Maes 0.0% als opkikker? Niet echt een straf!

The Wolfpack herstelt heerlijk na topprestaties
© Sigfrid Eggers

Het alcoholvrije bier is een prima dorstlesser die helpt om ‘lekker en verantwoord’ te herstellen.

Wie hard sport, zweet en verliest daardoor vocht en zouten. Intussen verbranden de spieren koolhydraten en eiwitten dat het een lieve lust is. Om al die voorraden snel weer op peil te brengen, is herstel nodig. Na het sporten helpt een alcoholvrij biertje daar uitstekend bij, bevestigt onder meer sportvoedingsexpert Ben Densbrow van de Griffith University in Australië. Wat bier onder meer onderscheidt van de klassieke sportdrankjes is dat het hop en gist bevat, ingrediënten die oxidatie en ontstekingen tegengaan en een rustgevend effect hebben.

Het Deceuninck – Quick-Step Cycling Team verkeert in goed gezelschap met zijn keuze voor alcoholvrij bier als favoriete sportdrank voor een snel herstel. Tijdens de Olympische Winterspelen van 2018 in Pyeongchang (Zuid-Korea) gooiden de Duitsers hoge ogen met een superteam dat de ene medaille na de andere bijeenharkte – 31 in totaal. Bij het brede publiek was de verbazing nog groter toen bekend werd dat alcoholvrij bier hun miraculeuze sportdrank was en een onmisbaar onderdeel vormde van hun trainingen. Johannes Scherr, de sportarts van het Duitse wintersportteam, had enkele jaren eerder ontdekt dat 0,0%-bier het herstelproces versnelt en het immuunsysteem versterkt. Gevolg: de atleten kunnen nog harder trainen. Wielrennen en bier? Met 0,0% alcohol een verhaal dat 100% klopt.

The Wolfpack herstelt heerlijk na topprestaties
© Sigfrid Eggers