Projectoproep voor sociale en ecologische initiatieven

Les Stations de Plein Air vzw ontwikkelt vrijetijdsactiviteiten voor kinderen op het terrein van het Parmentierpark
BNP Paribas Fortis
BNP Paribas Fortis
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

7 oktober 2022, 11:31 Bijgewerkt op: 26 oktober 2022, 09:05

BNP Paribas Fortis en haar cliënten zijn op zoek naar sociale en ecologische organisaties die in België het verschil maken. De geselecteerde kandidaten kunnen rekenen op strategische begeleiding over een lange periode.

BNP Paribas Fortis heeft Impact Together in het leven geroepen om haar filantropisch engagement gelinkt aan verantwoorde beleggingen maximaal uit te bouwen. De ambitie is duidelijk: Belgische organisaties die meewerken aan een duurzame toekomst een structurele boost geven.

“We voelden ons meteen aangesproken door het bedrijfsgerichte karakter van venture philantropy.”

Stéphane Vermeire, General Manager Private Banking & Wealth Management bij BNP Paribas Fortis

Welke begeleiding voor welke organisatie

“We voelden ons meteen aangesproken door het bedrijfsgerichte karakter van venture philantropy”, aldus Stéphane Vermeire, General Manager Private Banking & Wealth Management bij BNP Paribas Fortis. “Dankzij het succes van onze verantwoorde investeringsformules kunnen we jaarlijks een twintigtal sociale en ecologische organisaties ondersteunen. Dat betekent concreet dat ze:

· over een langere periode advies krijgen van deskundigen

· worden gemonitord a.d.h.v. verantwoorde sleutelindicatoren en gezamenlijke doelstellingen

· tot maximaal 80.000 euro financiële steun ontvangen verspreid over drie jaar, onder meer om strategische consultancy te bekostigen

· op bijkomende niet-financiële ondersteuning mogen rekenen

· van extra zichtbaarheid genieten indien ze verkozen worden als favoriete project door de klanten van BNP Paribas Fortis

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Projectoproep

De selectieprocedure start met een projectoproep die nu openstaat voor kandidaatstellingen voor 2023. “Tot 9 november 2022 kunt u uw sociale of ecologische organisatie aanmelden op de website van de Koning Boudewijnstichting”, licht Stéphane Vermeire toe. “Daarna volgt een grondige screening van alle organisaties en verenigingen door een onafhankelijk comité. Het comité is pluralistisch samengesteld en bestaat uit vrijwilligers die op basis van hun ervaring en professionele kennis werden benaderd. De selectieprocedure verloopt in verschillende fasen en biedt alle organisaties de kans om hun project toe te lichten en de experts te spreken.”

Klik hier voor meer info