Ondernemer Lisa aan het woord: mijn grote oplossing voor het indienen van kleine uitgaven

Voor veel ondernemers staat de btw-aangifte gelijk aan een frustrerende zoektocht naar restaurantbonnetjes, parkeertickets of andere onkosten. Marketingconsultant Lisa vertelt hoe ze dat oploste via een koppeling tussen haar zakelijke rekening en haar KBC-app.

Vijf jaar geleden zette Lisa (43) met succes de stap naar een carrière als zelfstandig marketingconsultant. Omdat ze vaak lunchmeetings belegt, verzamelt ze elk kwartaal een mooie stapel bonnetjes. “Het kost me viermaal per jaar een weekend om die netjes bij elkaar te zoeken, in te scannen en door te geven aan mijn boekhouder”, vertelt ze. “Bij het maken van de btw-aangifte komen steevast nog enkele ontbrekende bonnetjes aan het licht en start mijn tweede zoektocht.”

Om slimmer haar onkosten te beheren, doet Lisa sinds kort een beroep op haar bankapp. In KBC Mobile (en binnenkort ook in KBC Touch) gebruikt ze als rekeninghouder kosteloos de extra dienst ‘Onkosten Versturen’. “Met deze dienst kan je de bonnetjes inscannen en versturen naar je boekhouder”, zegt Lien Robijns, Beleidsadviseur Digitaal Ondernemen bij KBC Bank & Verzekering. Maar er is meer. “De dienst is gekoppeld aan de zakelijke rekening van de ondernemer. Daardoor kunnen we de rekening scannen en proactief een slimme selectie maken van de uitgaven waarvoor de ondernemer geen factuur maar een bonnetje heeft.”

Lien Robijns, Beleidsadviseur Digitaal Ondernemen bij KBC Bank & Verzekering
Lien Robijns, Beleidsadviseur Digitaal Ondernemen bij KBC Bank & Verzekering

Op afgesproken momenten of vanaf een aantal bonnetjes krijgt de ondernemer een lijst. Die kan hij dan aanpassen of gebruiken om de bonnetjes vervolgens op te laden en door te sturen naar de boekhouder. “Voor mij is een pak frustratie weggevallen dankzij deze dienst”, getuigt Lisa. “Ik verlies geen onkosten meer uit het oog en kan daardoor meer tijd investeren in het geven van strategisch advies aan mijn klanten.”

Wil je net als Lisa een efficiënte oplossing voor je onkostenbonnetjes? Check hier jouw mogelijkheden.

KBC biedt nog meer extra diensten voor ondernemers. Altijd versterking binnen handbereik. Je vindt alle info hier.