Kinderen verdienen een veilige financiële toekomst

© yongo

Ouders in spe of jonge ouders zijn bekommerd om de gezondheid van hun kinderen. En ze vragen zich af of de nieuwe tijdsdruk wel met de werkdruk te combineren valt. Terecht. Toch krijgen de meesten alles rond, mits wat organisatietalent en de hulp van familie. Maar hoe zit het met de financiële toekomst van de kids? Kun je die al van in een pril stadium veilig stellen?

De opeenvolgende financiële en economische crisis heeft ons geleerd dat financiële zekerheid niet evident is. Een van de gevolgen die we met z’n allen vandaag nog voelen is de lage rente opgelegd door de Europese Centrale Bank. Die mag dan leiden tot goedkope leningen, ze houdt tegelijk de opbrengst op spaarrekeningen beperkt. Erg beperkt. En dat duurt nog wel even.

Al trekt intussen de conjunctuur opnieuw aan, we gaan toch veel bewuster met onze centen om en we onderscheiden financiële noden op korte en op langere termijn. Tegelijk reikt de financiële sector uiteenlopende mogelijkheden voor sparen en beleggen aan. Via bancaire producten of verzekeringsproducten, of in een combinatie.

De toekomst van de kids

Meer dan ooit denken we als ouders aan de toekomst van onze kinderen. We zoeken de beste school – van kleuterklas tot hoger onderwijs – en we kiezen samen met de jongere de beste studierichting. Als het even kan, sturen we zelfs onze studenten voor een Erasmusproject naar het buitenland.

We hopen de toekomst van onze kinderen veilig te stellen. Ook financieel, want we zetten wat centen voor ze opzij op een spaarrekening. Samen met de grootouders, nonkels en tantes stoppen we de kids wat geld toe bij hun verjaardag.

Meer dan ooit denken we als ouders aan de toekomst van onze kinderen.

Alleen, is zo’n klassieke spaarrekening wel een goed idee? Echt opbrengen doet ze niet; strikt genomen zelfs minder dan de inflatie. En het is echt wel een gedoe.

Digitaal sparen en beleggen

Dan is een digitaal spaar- en beleggingsplatform een verademing. Alles gebeurt online via pc, tablet of smartphone. En ouders kunnen de beste formule kiezen om tijdig de toekomst van hun kinderen financieel voor te bereiden. Via het digitale platform Yongo nodig je zelfs vrienden en familie uit om een centje bij te dragen voor een geschenk of de toekomst van je kinderen. Online, interactief, eenvoudig en veilig.

Kinderen en geld

Yongo van AG Insurance is een innovatief spaar- en beleggingsplatform, waarmee je als ouder op lange en op korte termijn kunt bijdragen aan een betere toekomst voor je kinderen. Tegelijk biedt Yongo volop informatie, onder meer via een panel van onafhankelijke pedagogen en specialisten uit de financiële wereld. Die nemen vanuit hun kennis en ervaring alle aspecten van kinderen en geld onder de loep.

Lees hier de andere artikels uit dit dossier.