Eurolanden schieten Grieks verzoek af, Griekenland in gebreke bij IMF-betaling
Eurolanden schieten Grieks verzoek af, Griekenland in gebreke bij IMF-betaling
Niemand die nog durft te voorspellen hoe het afloopt met het noodlijdende Griekenland, en hoe zwaar de gevolgen van het Griekse drama uiteindelijk zullen wegen op de rest van Europa. Volg hier de Griekse saga de klok rond, van uur tot uur.
Delen:
Cuba slaagt er als eerste land in hiv-overdracht van moeder op kind uit te sluiten
Cuba is er als eerste land ter wereld in geslaagd om besmettingen met het aids-virus en syfilis van moeder op kind uit te sluiten. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gemeld.Cuba slaagt er als eerste land in hiv-overdracht van moeder op kind uit te sluiten
Delen:
Chris Christie, de Tony Soprano onder de presidentskandidaten
Chris Christie, de Tony Soprano onder de presidentskandidatenChris Christie (52) is gouverneur van New Jersey, de staat van fictieve maar aimabele gangster Tony Soprano. De fictie haalt hier de werkelijkheid in. Drie van Christie's naaste medewerkers zijn opgestapt nadat ze een brug lieten sluiten en een verkeerschaos creëerden om een politicus onder druk te zetten. Christie zelf is hogelijk onpopulair, maar als straatvechter doet hij toch een gooi naar het presidentschap.
Delen:
80 manifestanten op Pegida-betoging in Antwerpen
80 manifestanten op Pegida-betoging in AntwerpenOp het Hendrik Conscienceplein in hartje Antwerpen heeft Pegida Vlaanderen voor de tweede keer dit jaar een statische manifestatie gehouden. Er kwamen slechts 80 manifestanten opdagen.
Delen:
Kamercommissie keurt na marathondebat verhoging pensioenleeftijd goed
Kamercommissie keurt na marathondebat verhoging pensioenleeftijd goedDe Kamercommissie Sociale Zaken heeft meerderheid tegen minderheid het optrekken van de wettelijke pensioenleeftijd goedgekeurd. Ook op vervroegd pensioen zal men de komende jaren langer moeten wachten.
Delen:
'2 boerderijen op 3 dienen als bedrijven buiten de landbouw'
Twee op de drie boerderijen worden gebruikt door ondernemingen die niets met landbouw te maken hebben. Dat blijkt uit een doctoraatsonderzoek. "Slechts 34 procent van de boerderijen is nog een boerderij".'2 boerderijen op 3 dienen als bedrijven buiten de landbouw'
Delen:
Terrorist Sousse opgeleid in Libië: 'Aanslagplegers Bardo Museum waren tegelijk in buurland'
Terrorist Sousse opgeleid in Libië: 'Aanslagplegers Bardo Museum waren tegelijk in buurland'De Tunesische terrorist die 38 toeristen de dood injoeg op een strand in Sousse, werd opgeleid door jihadisten in Libië. 'Het is bevestigd dat hij illegaal naar Libië trok', klinkt het. De terroristen die de aanslag pleegden op het Bardo Museum in maart vertoefden op dat moment eveneens in het chaotische buurland.
Delen:
1.200 gevangenen ontsnapt in Jemen, ook al-Qaeda
1.200 gevangenen ontsnapt in Jemen, ook al-QaedaZo'n 1.200 gevangenen, inclusief vermoedelijke leden van al-Qaeda, zijn uit een gevangenis in Jemen ontsnapt.
Delen:
Vlaams parlement: nieuwe regels voor binnenlandse adoptie, excuses voor gedwongen adopties
Vlaams parlement: nieuwe regels voor binnenlandse adoptie, excuses voor gedwongen adoptiesHet Vlaams parlement keurde unaniem nieuwe regels goed voor binnenlandse adoptie. Iedere geadopteerde krijgt voortaan het recht op informatie over haar of zijn afkomst, in functie van leeftijd en maturiteit. Geboorteouders krijgen het recht op niet-identificeerbare informatie over de geadopteerde via de adoptiedienst.
Delen:
Rusthuisbewoners eerder tevreden, maar met klachten over sociaal leven
Rusthuisbewoners eerder tevreden, maar met klachten over sociaal levenBewoners van woonzorgcentra zijn in grote mate tevreden over de levenskwaliteit in hun rusthuis. Een stuk minder tevreden zijn ze over een aantal 'sociale' aspecten, met name de band met het personeel en de persoonlijke omgang met de medebewoners.
Delen:
Meest gelezen
1
F-35 faalt op strijdtoneel: 'Toestel zal ons dood injagen en controle over luchtruim kosten'
2
'De F-35, een vliegende Fyra die kan blussen met champagne: hebben we dat echt nodig?'
3
Cuba slaagt er als eerste land in hiv-overdracht van moeder op kind uit te sluiten
4
'We mogen ons niet superieur wanen tegenover Grieken, dit had ons ook kunnen overkomen'
5
Video: De opmars van IS uitgelegd in 7 minuten
Dinsdag op Wimbledon: een snelle Federer en een blote Wawrinka
Dinsdag op Wimbledon: een snelle Federer en een blote Wawrinka
Een hete dinsdag in Wimbledon: een snelle Federer, een falende Bouchard, een trouwring en een blote Wawrinka trokken de aandacht.
Delen:
Dit verandert op 1 juli
Van de sluiting van tientallen loketten bij de NMBS, het verdwijnen van papieren tickets bij MIVB tot het terugbetaald krijgen van de niet-invasieve prenatale test (NIPT). Een overzicht van wat op 1 juli verandert.Dit verandert op 1 juli
Delen:
Solar Impulse 2 breekt vliegrecord: al 50 uur ononderbroken in de lucht
Solar Impulse 2 breekt vliegrecord: al 50 uur ononderbroken in de lucht
De Solar Impulse 2, een vliegtuig dat uitsluitend door zonne-energie wordt aangedreven, heeft een nieuw record gevestigd door meer dan vijftig uur onafgebroken in de lucht te blijven. Het vliegtuig bevindt zich halverwege tussen Japan en Hawaï.
Delen:
'Plannen voor twee nieuwe sportzenders'
'Plannen voor twee nieuwe sportzenders'De Italiaan Andrea Radrizzani van Eleven Sports Networks wil binnenkort twee sportzenders lanceren in België: Eleven en Eleven Sports. De eerste focust op voetbal, de tweede programmeert diverser.
Delen:
Parijs krijgt nieuwe toren: 'Tour Triangle'
Parijs krijgt nieuwe toren: 'Tour Triangle'Na jarenlange discussies heeft de gemeenteraad van Parijs de bouw goedgekeurd van de 'Tour Triangle': een 180 meter hoge wolkenkrabber in de vorm van een piramide.
Delen:
Deze week in Knack
De geheime wereld van Google
Grieken in Vlaanderen: hoe kijken zij naar de crisis?
Hugo De Ridder: liefde in de Wetstraat
Pensioendebat in Kamercommissie
Pensioendebat in Kamercommissie
Grieken vragen nieuw reddingsplan
Grieken vragen nieuw reddingsplan
Telecommarkt zonder grenzen
Telecommarkt zonder grenzen