Optimisme in tien lessen
Optimisme in tien lessen
Pessimisme overheerst. Mensen die alles van de goede kant zien - ondanks de economische crisis, het geweld en de milieuvervuiling - gaan door voor na´evelingen. Nochtans is optimisme een troef.
Delen:
Eieren gezond of niet? 10 feiten
Eieren gezond of niet? 10 feiten Bij Pasen horen eieren. Maar zijn eieren eigenlijk gezond of zijn het echte cholesterol- en caloriebommen? 10 feiten op een rij.
Delen:
'Australische studie bevestigt dat homeopathie niet beter is dan placebo'
"Australische studie bevestigt dat homeopathie niet beter is dan placebo" Uit een Australische studie naar homeopathie blijkt dat de behandelingsmethode niet werkt. Het is niet de eerste studie die homeopathie in twijfel trekt. 
Delen:
Groene thee verbetert het geheugen
Groene thee helpt niet alleen bij het afvallen, volgens een Zwitserse studie is de thee ook erg goed voor het geheugen. Groene thee verbetert het geheugen
Delen:
Cupuaz˙:de vervanger van chocolade
Cupuaz˙:de vervanger van chocolade In BraziliŰ is men helemaal in de ban van cupuaz˙, een product dat naar chocolade smaakt, maar helemaal geen cacao bevat.
Delen:
'Minder zout eten verlaagt het risico op een hartaanval'
'Minder zout eten verlaagt het risico op een hartaanval' Mensen die hun dagelijkse zoutinname met 15 procent verminderen, lopen minder kans om een hartaanval te krijgen.
Delen:
Helft Vlaamse artsen maakt zich zorgen over vergrijzing
Helft Vlaamse artsen maakt zich zorgen over vergrijzing Tachtig procent van de Vlaamse huisartsen is niet voorbereid om het toenemende aantal patiŰnten met psychische problemen op te vangen.
Delen:
Geldt seks als een volwaardige vorm van sport?
Het zal voor velen een tegenslag zijn, maar hardlopen is een 'betere' sport dan seks. Geldt seks als een volwaardige vorm van sport?
Delen:
Vanaf 24 jaar reageren onze hersenen al minder snel
Vanaf 24 jaar reageren onze hersenen al minder snel Uit een onderzoek blijkt dat de cognitieve prestaties niet afnemen na pakweg 50 jaar, maar op veel vroegere leeftijd.
Delen:
Vroedvrouwen mogen binnenkort geneesmiddelen voorschrijven
Vroedvrouwen mogen binnenkort geneesmiddelen voorschrijven Vroedvrouwen mogen binnenkort medicatie voorschrijven die nodig is om een niet-gecompliceerde zwangerschap te begeleiden.
Delen:
Meer dan 4 op 10 rusthuisbewoners krijgen minstens 10 pillen per dag
Meer dan 4 op 10 rusthuisbewoners krijgen minstens 10 pillen per dag Meer dan vier op de tien bewoners van de Vlaamse rusthuizen krijgen minstens tien medicijnen op voorschrift.
Delen:
Marleen Finoulst (Bodytalk) wint Zesde Vijs van Skepp voor 'betrouwbare gezondheidsjournalistiek'
Marleen Finoulst (Bodytalk) wint Zesde Vijs van Skepp voor 'betrouwbare gezondheidsjournalistiek' Marleen Finoulst, hoofdredactrice van Bodytalk, heeft de Zesde Vijs van Skepp gewonnen.
Delen: