Zwerfhonden in India moeten veiligheid inwoners verzekeren

© Reuters

India wil zwerfhonden inzetten bij de politie. De bedoeling is zo de veiligheid van de inwoners te verzekeren. In New Delhi leven meer dan 260.000 zwerfhonden, er zijn veel bijtincidenten en jaarlijks sterven nog 20.000 mensen aan hondsdolheid.

Honden die nu nog doelloos door de straten van New Delhi zwerven, zouden binnenkort wel eens kunnen opduiken in een politieschool. De lokale autoriteiten hebben namelijk beslist om een deel van de talrijke zwerfhonden in de stad in te zetten voor de ordehandhaving.

Inwoners van de Indiase hoofdstad hebben al lang de gewoonte om zwerfhonden te voeden en als waakhond te gebruiken, maar voor het eerst willen nu ook de autoriteiten van hun diensten gebruikmaken.

Een onbekend aantal honden zal worden opgeleid om te werken aan de zijde van de lokale politie. ‘Als deze honden in de stad rond gaan zwerven, kunnen ze even goed werken’, verklaarde het hoofd van de stadsdiensten, Jalaj Shrivastava, in de krant The Hindu. ‘Dit initiatief lost ineens twee problemen op. Het aantal zwerfhonden gaat omlaag en we kunnen de veiligheid van de inwoners beter verzekeren.’

In miljoenenstad New Delhi lopen volgens statistieken van vijf jaar geleden liefst 260.000 zwerfhonden rond, wat tot veel bijtincidenten leidt. Jaarlijks sterven daardoor in India nog 20.000 mensen aan hondsdolheid. Sinds 2001 is het bij wet verboden om de zwerfhonden te doden. Sindsdien is de populatie zwerfhonden verveelvoudigd. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content