Zwaar onweer zorgt voor hinder

Er waren vertragingen op Brussels Airport en bij het spoor. In Geldenaken stortte het dak van een sportzaal in.

Het zwaar onweer dat woensdagnamiddag over het land is getrokken, heeft voor heel wat hinder gezorgd. Op Brussels Airport waren er vertragingen. Het spoorverkeer lag in delen van het land volledig lam.

Volgens de woordvoerder van Brussels Airport was er sprake van vertragingen van een half uur, zowel voor vertrekkende als aankomende vluchten.

Het treinverkeer ondervond zware hinder. Vooral het zuiden van het land werd zwaar getroffen. In het Luikse was volgens infrastructuurbeheerder Infrabel op een bepaald moment geen enkel spoorverkeer mogelijk.

De lijn Charleroi-Brussel werd zwaar verstoord door takken op het spoor, met de nodige gevolgen voor de lijn Antwerpen-Brussel. In Vlaanderen bleef de hinder volgens Infrabel redelijk beperkt. Wel waren er vertragingen die nog de hele avond aanhielden.

Tunnels in Brussel dicht

In Brussel werden enkele tunnels afgesloten als gevolg van wateroverlast. Op de E40 verliep het verkeer erg moeilijk ter hoogte van Leuven.

In het Waals-Brabantse Geldenaken stortte het dak van een sportzaal in op het moment dat een 150-tal jongeren er een judostage volgden. Acht mensen raakten lichtgewond.

De stad Dinant viel omstreeks 17 uur volledig zonder elektriciteit nadat een hoogspanningsleiding beschadigd raakte. Daardoor werd de autosnelweg E411 een tijd gesloten.

In Ciney werd het rampenplan afgekondigd nadat de klokkentoren van een kerk werd vernield. In Godinne raakten twee mensen zwaargewond. De ene door een muur die instortte, een tweede bij een motorongeval.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content