Saif al-Islam, de bekendste zoon van de voormalige Libische dictator Mua'mmar Khaddafi is ter dood veroordeeld. Hij moet voor een vuurpeloton komen. Al-Islam werd samen met acht andere leden van het oude regime veroordeeld, onder wie zijn oom en voormalig hoofd van zijn vaders inlichtingendienst Abdullah al-Senoussi.

Een rechtbank veroordeelde Saif al-Islam vandaag bij verstek nadat hij schuldig bevonden werd aan het orchestreren, van een moordcampagne, marteling en het bombarderen van burgers tijdens de Arabische Lente in 2011. Vader Khadaffi overleed in oktober dat jaar in 'verdachte omstandigheden' nadat hij gevangen genomen werd door oppositieleiders in Sirte.

Mua'mmar Khaddafi, die aan de macht kwam door een coup in 1969, werd in 2011 na weken protest afgezet. Tijdens die protesten opende het leger vuur op manifestanten in Benghazi. Maanden later werd de regering verslagen door de opstandelingen die hulp kregen van de NAVO.

Sinds de Arabische Lente verkeert Libië in een chaotische toestand. Er zijn twee rivaliserende regeringen die er maar niet in slagen om het conflict en de wetteloosheid in het land een halt toe te roepen.

Saif al-Islam, de bekendste zoon van de voormalige Libische dictator Mua'mmar Khaddafi is ter dood veroordeeld. Hij moet voor een vuurpeloton komen. Al-Islam werd samen met acht andere leden van het oude regime veroordeeld, onder wie zijn oom en voormalig hoofd van zijn vaders inlichtingendienst Abdullah al-Senoussi. Een rechtbank veroordeelde Saif al-Islam vandaag bij verstek nadat hij schuldig bevonden werd aan het orchestreren, van een moordcampagne, marteling en het bombarderen van burgers tijdens de Arabische Lente in 2011. Vader Khadaffi overleed in oktober dat jaar in 'verdachte omstandigheden' nadat hij gevangen genomen werd door oppositieleiders in Sirte.Mua'mmar Khaddafi, die aan de macht kwam door een coup in 1969, werd in 2011 na weken protest afgezet. Tijdens die protesten opende het leger vuur op manifestanten in Benghazi. Maanden later werd de regering verslagen door de opstandelingen die hulp kregen van de NAVO.Sinds de Arabische Lente verkeert Libië in een chaotische toestand. Er zijn twee rivaliserende regeringen die er maar niet in slagen om het conflict en de wetteloosheid in het land een halt toe te roepen.