Zoon Guy Mathot beticht van corruptie en fraude

Burgemeester van Seraing en PS-Kamerlid Alain Mathot lijkt in de gerechtelijke voetstappen van vader Guy Mathot te treden. Alain Mathot bevestigde dinsdag dat hij in verdenking werd gesteld voor corruptie en witwassen van geld.

Vader Guy sleepte bijna dertig jaar gerechtelijke affaires met zich mee, al ontkende hij steeds elke schuld en werd nooit veroordeeld.

Op zijn blog en pagina op de socialenetwerksite Facebook zegt Alain Mathot opnieuw dat hij onschuldig is in het dossier rond smeergeld bij de afvalintercommunale Intradel. De beschuldigingen zijn “buiten proportie, grotesk en leugenachtig”, luidt het.

“Het is onverdraaglijk om de kinderen vol vragen thuis te zien komen van school, om hen weg te houden van de televisiejournaals en de radio zodat ze sommige dingen waarvan ze mij ten onrechte beschuldigen niet zouden horen. In zo’n context je naasten verdedigen is moeilijk, bijna onmogelijk. Ik zie in hun jonge ogen wat ik dertig jaar geleden meegemaakt heb. Niets doet er nog toe, dat is wat me nu het diepste kwetst”, schrijft Alain Mathot.

Vader Guy Mathot, overleden in 2005, kreeg gedurende zijn carrière veelvuldig met het gerecht te maken. De voormalige volksvertegenwoordiger, burgemeester van Seraing en topman van de Luikse PS-federatie werd verschillende malen beschuldigd. Hij ontkende steeds en werd nooit veroordeeld.

Zo werd hij in 1994 in het Augusta-dossier verdacht van passieve corruptie; vier jaar later werd zijn naam gezuiverd. Hij kwam ook in opspraak rond valse schilderijen, oplichting bij de verkoop van de raffinaderij van Feluy en een zaak over het racecircuit van Francorchamps. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content