Zoektocht naar twee verdwenen meisjes

Ook maandag werd vergeefs gezocht naar de twee meisjes die zondagnamiddag in de Maas vielen. Er werd wel een fietshelm gevonden.

De zoektocht naar de twee meisjes die zondag zijn verdwenen nadat ze in de Maas waren gevallen, is maandag zonder succes voortgezet. Er werd wel een fietshelm van één van de meisjs gevonden. De werkzaamheden werden omstreeks 18 uur onderbroken en gaan dinsdag voort.

De twee meisjes, twee zusjes van 6 en 12 jaar, vielen zondagmiddag in de rivier toen ze zich op een kaai langs het water bevonden. Hun broer zag het gebeuren en verwittigde de hulpdiensten.

De zoektocht naar de verdwenen meisjes werd zondagavond omstreeks 19.30 uur stopgezet, maar werd later op de avond hernomen na de melding dat er een jas lag op de oppervlakte van de rivier. Maar volgens de onderzoekers is de blauw-zwarte fietshelm het enige voorwerp dat toebehoorde aan de twee meisjes.

Maandagmorgen om 9.30 uur werd het zoekwerk hernomen. Daar kwamen een duikersteam, een sonarboot en een helikopter aan te pas. Er werd gezocht op de strook van de Maas tussen Engin en de Nederlandse grens. Ook in Nederland zoekt de scheepvaartpolitie naar beide meisjes.

Volgens de lokale politie kwam één van de meisjes in moeilijkheden toen ze zondagnamiddag een voorwerp uit de Maas wilde halen. Haar zus ging haar helpen, maar kwam zelf ook in het water terecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content