Zoektocht naar ’terrorist met het hoedje’ gaat verder

© Belga Image

De federale politie heeft al 51 tips gekregen over de “man met het hoedje”, de man die op bewakingsbeelden van de luchthaven Brussels Airport te zien is in het gezelschap van de twee terroristen die zich daar opbliezen.

De twee kamikazes van Zaventem werden al geïdentificeerd als Ibrahim El Bakraoui en Najim Laachraoui, maar de speurders proberen nog altijd de man met het hoedje en de bril te identificeren.

Maandagochtend verspreidde de federale politie bewegende videobeelden van een bewakingscamera op de luchthaven Brussels Airport vorige dinsdag. Daarop is de man, kort voor de explosies, te zien vlak naast de twee kamikazes, terwijl hij een bagagekarretje voortduwt naar de transportband. Volgens het federaal parket liet deze verdachte zijn koffer met springlading achter bij de andere bagage van de terroristen. De springlading, die de zwaarste was van de drie, is niet ontploft bij de aanslag.

Fayçal Cheffou

Donderdagavond werd aan het federaal parket in Brussel een man gearresteerd, Fayçal Cheffou, die in verband werd gebracht met de aanslagen. De taxichauffeur die de terroristen naar de luchthaven bracht meende de man te herkennen als de man met het hoedje. Cheffou werd door verschillende media ook gelinkt aan de aanslag in het metrostation Maalbeek en werd door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld en aangehouden maar werd maandag door diezelfde onderzoeksrechter al opnieuw vrijgelaten.

Volgens zijn advocaat, meester Olivier Martins, heeft Cheffou niets te maken met de aanslagen. Toen hij donderdag voor de deur van het federaal parket opgepakt werd, zat hij in een auto met twee vrienden.

Het klopt wel dat Cheffou in de nabijheid van het metrostation Maalbeek was vlak nadat daar een bom ontploft was. Maar, benadrukt zijn advocaat, dat is omdat hij daar in de buurt woont. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content