Zo mag u niet naar het toilet in Sotsji

© /
Trui Engels
Trui Engels Gezondheids- en wetenschapsjournalist Knack.be

Binnenkort zijn alle ogen gericht op de Russische stad Sotsji waar de Olympische Winterspelen straks van start gaan. Maar ook enkele vreemde regeltjes trekken de aandacht.

Toen de Canadese snowboarder Sebastien Toutant onlangs in Sotsji een verkenningstochtje doorheen de gebouwen maakte, merkte hij een opmerkelijke pancarte op met wat hij de ‘badkamerregels van Sotsji’ noemde. Dat schrijft de Britse krant The Independent.

Terwijl de eerste pictogrammen van de do’s en don’ts voor een goede hygiëne nog aannemelijk lijken, doen de laatste twee ietwat de wenkbrauwen fronsen.

Waarom het verboden is om zowaar met een hengel in het toilet te vissen, is onduidelijk aangezien vissen zelfs geen olympische discipline is op deze Winterspelen en de atleten dus hoogstwaarschijnlijk hun visgerief niet bij zich zullen hebben.

Toilet boven visvijvers

Ook al kosten de Spelen miljarden, het lijkt onwaarschijnlijk dat de architect de kosten heeft proberen te drukken door de toiletten in Sotsji boven bevroren visvijvers te bouwen.

Ook het pictogram dat druggebruik verbiedt boven het toilet is enigszins vreemd wegens het strenge antidopingbeleid dat tijdens de Olympische Spelen gehanteerd wordt.

Het is niet het eerste toiletnieuws uit Sotsji. Onlangs werden er ook al vraagtekens geplaatst bij het bizarre ’tweelingtoilet’ in het biatloncentrum in Sotsji.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content