Zeven op de tien Belgen voelen zich goed op het werk

© iStock

Wereldwijd voelen zeven werknemers op de tien zich goed op het werk. Dat blijkt uit een studie die werd uitgevoerd bij 14.400 werknemers in 15 landen.

Wereldwijd voelen zeven op de tien werknemers zich goed op het werk. Dat blijkt donderdag uit de barometer van Edenred, een Frans bedrijf voor financiële diensten, en Ipsos. België bevindt zich exact op dat gemiddelde, terwijl de Indiërs het meest positief gestemd zijn (88 procent) en Japan hekkensluiter is (44 procent).

De studie werd uitgevoerd bij 14.400 werknemers in 15 landen. Hoewel het niveau van welzijn op het werk in België gelijk loopt met het internationale gemiddelde, missen Belgen erkenning en respect van hun oversten. Slechts 59 procent van de Belgen ervaart voldoende erkenning op het werk, terwijl het internationale gemiddelde 66 procent bedraagt.

Jong vs. oud

Uit de barometer blijken ook verschillen tussen de generaties in België. Ondanks een vaak somber toekomstbeeld dat wordt opgehangen, is de jongste groep werknemers het meest positief ingesteld en het meest tevreden over het werk dat ze doen. Zo gaat bijna drie kwart van de 18- tot 30-jarigen met plezier werken, tegenover 63 procent van de oudere generaties.

Ook zegt 72 procent van de jonge werknemers stimulerend werk te verrichten, tegenover iets meer dan de helft van de 45-plussers. Het onderzoek toont verder aan dat jongeren meer vertrouwen hebben in de toekomst dan oudere generaties. Zo vertrouwt 79 procent van de jongeren in de toekomst van hun onderneming, bij 45-plussers is dat slechts 68 procent.

(Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content