Zaterdagmiddag manifestatie in Malonne tegen Martin

© Belga

Een groep mensen die gekant is tegen het verblijf van Michelle Martin in het klooster van de Arme Klaren in Malonne, gaat zaterdag om 13 uur de straat op. Dat meldt de korpschef van de politiezone Namen, Pascal Ligot. Er werd geen officiële aanvraag ingediend voor de manifestatie, die via Facebook georganiseerd wordt.

“Of ze nu toegelaten is of niet, we moeten voorbereid zijn op die bijeenkomst. Leden van de politiezone Namen zullen ter plaatse aanwezig zijn en er zal versterking van het federale niveau zijn”, aldus Ligot, zonder te preciseren om hoeveel agenten het gaat. “Ik blijf vaag, omdat mensen in functie van het aantal agenten hun aanwezigheid en
hun gedrag aanpassen”, stelde hij.

Politie volgt op de voet

Hoeveel mensen zullen deelnemen aan de manifestatie, is moeilijk in te schatten, omdat de oproep via sociaalnetwerksites gelanceerd werd. “Ook het weer zal een belangrijke rol spelen”, luidde het. De politie volgt de situatie op de voet via de sociaalnetwerksites en zal haar aanwezigheid aanpassen in functie van het verloop van de dag.

Er zijn nog steeds agenten aanwezig in de buurt van het klooster. “Het gaat weliswaar om een beperkte aanwezigheid, om het ongemak voor de buurtbewoners te beperken en om mensen die schade zouden willen toebrengen aan het klooster, weg te houden”, besloot Ligot. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content