Wouter Beke start maandag gesprekken

Maandag vat Beke het vergaderwerk formeel aan met N-VA-voorzitter Bart De Wever en PS-voorzitter Elio Di Rupo.

Koninklijk onderhandelaar Wouter Beke heeft vrijdag geen vergaderingen belegd in het kader van zijn opdracht om het pad te effenen voor een communautair akkoord. Ook dit weekend staan nog geen formele gesprekken op de agenda.

Nadat MR-vicepremier Didier Reynders een maand lang als informateur het veld werd ingestuurd om na te gaan of er een politieke wil was om tot een communautair akkoord te komen, gaf het Paleis Wouter Beke woensdag een onderhandelingsopdracht om een akkoord over de staatshervorming voor te bereiden. Daags nadien ging de onderhandelaar langs bij zijn voorganger om er Reynders’ verslag van zijn opdracht tebespreken.

Beke heeft naar verluidt donderdag goede werkafspraken gemaakt en werkte vrijdag voort aan de inhoudelijke en organisatorische voorbereiding van zijn werkzaamheden. Ook in de loop van het weekend plant de onderhandelaar geen formele vergaderingen.

N-VA en PS Maandag begint het formele vergaderwerk. Dan gaat hij rond de tafel zitten met de twee winnaars van de verkiezingen.

Tijdens zijn persverklaring na zijn aanstelling had Beke herhaald dat zijn partij sinds de verkiezingen van 13 juni steeds heeft gezegd dat de staatshervorming en de volgende regering moet worden gesmeed op de as tussen N-VA en PS. “Ik zal dus bij het uitvoeren van mijn opdracht initiatieven nemen in bevoorrechte samenspraak met de voorzitters van de twee grootste partijen”, luidde het woensdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content