Wouter Beke en kritische burgemeester gaan na gesprek ‘samen vooruit’

CD&V-voorzitter Wouter Beke © Dieter Telemans

CD&V-voorzitter Wouter Beke en burgemeester van Kuurne Francis Benoît hebben een “open gesprek” gehad, waarin ze vaststelden dat hun visie dezelfde is. Dat zeggen ze elk op hun Facebookpagina.

Francis Benoît zei enkele dagen geleden dat de CD&V-partijtop niet naar de basis luisterde, waarop Wouter Beke hem uitnodigde voor een gesprek.

“Vandaag hadden we een open gesprek gehad, waarin open gesproken maar ook veel geluisterd werd. Naar elkaar en naar ieders visie. Dat was verhelderend. Want uiteindelijk bleek dat onze visie dezelfde is”, aldus een mededeling die woensdagavond werd verspreid.

‘Samen vooruit’

“Of het nu op nationaal of op lokaal niveau is, onze partij wil overal de rol opnemen om mensen bijeen te brengen, en samen vooruit te gaan. Een partij die ook durft moedige beslissingen nemen. Langer werken is niet aangenaam, maar het is nodig om de sociale zekerheid betaalbaar te houden en een toekomst te geven”.

“Tegelijk voelen we beiden als burgemeester, in Kuurne en Leopoldsburg (waar Beke burgemeester is, red.) dat mensen ook vragen hebben. Vanuit een gevoel van onrechtvaardigheid, waar onze partij al eerder op wees. En daar zullen we onze nek voor blijven uitsteken.”

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content