Wouter Beke bespreekt ontslag Sarah Claerhout met Gents afdelingsbestuur

© belga

Nationaal CD&V-voorzitter Wouter Beke zakte naar Gent af om er samen met het lokale afdelingsbestuur het ontslag van kamerlid en lijsttrekker Sarah Claerhout te bespreken. De rangen worden gesloten, bevestigt afdelingsvoorzitter Isabelle Heyndrickx na afloop.

“We hebben een zeer sereen afdelingsbestuur gehad”, aldus Isabelle Heyndrickx. “Er is tijd genomen om de feiten op een rijtje te zetten en de nodige informatie met elkaar te delen.” Volgens Heyndricks is er geen onrust is binnen de Gentse CD&V. “We komen als groep naar buiten en zijn vastbesloten om verder te werken aan ons verhaal, dat er meer naar de Gentenaars geluisterd moet worden, waar we de afgelopen jaren aan werkten en ook de komende jaren zullen doen.”

‘Laten bezinken, nadenken’

Over het (nieuwe) lijstttrekkerschap werd tijdens de vergadering niet gesproken, aldus Heyndrickx. “We zullen tijd nemen om alles te laten bezinken en over een paar weken zullen we nadenken over de toekomst”.

Ondertussen is het nog niet duidelijk of Sarah Claerhout effectief haar ontslagbrief indiende. Rond 16 uur was die nog niet bij kamervoorzitter Siegfried Bracke aangekomen. Op een open brief na, die ze maandagmiddag via Twitter deelde, sprak Claerhout sinds zaterdagmorgen niet meer met de pers.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content