Het West-Vlaamse Roeselare is even na 15.00 uur opgeschrikt door een gasontploffing. Eén woning is ingestort, de aanpalende huizen raakten zwaar beschadigd en verschillende andere woningen werden geraakt door rondvliegende puin- en steenbrokken. Het is momenteel nog niet geweten of de bewoonster van de ingestorte woning aanwezig was op het moment van de ontploffing, aldus de Roeselaarse burgemeester Luc Martens (CD&V).

De burgemeester kon rond 18.00 uur nog geen uitsluitsel geven of er gewonden zijn gevallen. De ontploffing gebeurde in de Ridderstraat, gelegen in een woonwijk in Beveren, nabij Roeselare. Het is mogelijk dat ze veroorzaakt werd door een grote hoeveelheid gas die zich ophoopte in het woonhuis, maar daarover is nog geen uitsluitsel, zegt de burgemeester.

De bewoonster van de woning was pas terug van een aantal dagen afwezigheid, vult de korpschef aan. Er wordt momenteel met een speurhond gezocht naar mogelijke slachtoffers. Ook de politie zocht al vanuit de helikopter met een warmtesensor, en nam luchtbeelden van de omgeving. Er werd een ruime veiligheidszone ingesteld rond de plaats van de feiten en het gemeentelijk rampenplan is afgekondigd.

Alle bewoners van de wijk werden ondergebracht in een wijkcentrum op enkele honderden meters van het ongeval, meldt burgemeester Martens. Negentig procent van die inwoners kan dinsdagavond weer naar huis, voor de andere bewoners wordt samen met de dienst Sociale Huisvesting naar een oplossing gezocht. Eén woning is volledig vernield. De aanpalende woning heeft structurele schade opgelopen. Bij de andere woningen was er vooral schade aan het dak, de ramen en de garagepoorten. Het gas werd afgesloten en artsen zijn ter plaatse voor de verzorging van eventuele gewonden.

Een helikopter doorzoekt met infraroodstralen de omgeving om te zien of er zich nog ergens gas bevindt. Volgens getuigen en meldingen op Twitter was de schok in de ruime omgeving voelbaar.

Het West-Vlaamse Roeselare is even na 15.00 uur opgeschrikt door een gasontploffing. Eén woning is ingestort, de aanpalende huizen raakten zwaar beschadigd en verschillende andere woningen werden geraakt door rondvliegende puin- en steenbrokken. Het is momenteel nog niet geweten of de bewoonster van de ingestorte woning aanwezig was op het moment van de ontploffing, aldus de Roeselaarse burgemeester Luc Martens (CD&V). De burgemeester kon rond 18.00 uur nog geen uitsluitsel geven of er gewonden zijn gevallen. De ontploffing gebeurde in de Ridderstraat, gelegen in een woonwijk in Beveren, nabij Roeselare. Het is mogelijk dat ze veroorzaakt werd door een grote hoeveelheid gas die zich ophoopte in het woonhuis, maar daarover is nog geen uitsluitsel, zegt de burgemeester. De bewoonster van de woning was pas terug van een aantal dagen afwezigheid, vult de korpschef aan. Er wordt momenteel met een speurhond gezocht naar mogelijke slachtoffers. Ook de politie zocht al vanuit de helikopter met een warmtesensor, en nam luchtbeelden van de omgeving. Er werd een ruime veiligheidszone ingesteld rond de plaats van de feiten en het gemeentelijk rampenplan is afgekondigd. Alle bewoners van de wijk werden ondergebracht in een wijkcentrum op enkele honderden meters van het ongeval, meldt burgemeester Martens. Negentig procent van die inwoners kan dinsdagavond weer naar huis, voor de andere bewoners wordt samen met de dienst Sociale Huisvesting naar een oplossing gezocht. Eén woning is volledig vernield. De aanpalende woning heeft structurele schade opgelopen. Bij de andere woningen was er vooral schade aan het dak, de ramen en de garagepoorten. Het gas werd afgesloten en artsen zijn ter plaatse voor de verzorging van eventuele gewonden. Een helikopter doorzoekt met infraroodstralen de omgeving om te zien of er zich nog ergens gas bevindt. Volgens getuigen en meldingen op Twitter was de schok in de ruime omgeving voelbaar.