De Canadese hartexpert dr. Kevin Harris vergeleek samen met zijn collega's 63 jonge tieners met obesitas met 55 tieners zonder gewichtsproblemen. De gemiddelde leeftijd van de tieners was 13 jaar. Hij ontdekte dat bij zwaarlijvige kinderen de aorta, de grootste slagader, aan elasticiteit verliest, net zoals bij volwassenen met hartproblemen.

Harris waarschuwt voor de risico's die kinderen met overgewicht lopen. Eenzijdige voeding en een gebrek aan sport brengt hun gezondheid in gevaar. Het is volgens hem aan de samenleving om het toekomstige welzijn van onze kinderen te beschermen.

Groeiende tailles

Obesitas of vetzucht wordt al langer als een ernstig probleem gezien bij jonge kinderen. Speelgoedfabrikanten moeten steeds meer rekening houden met dikke peuters en kleuters omdat sinds de jaren '70 de taille van kinderen met maar liefst 12.5 centimeter toenam. De laatste 25 jaar verdriedubbelde het aantal zwaarlijvige kinderen en tieners.

De Canadese hartexpert dr. Kevin Harris vergeleek samen met zijn collega's 63 jonge tieners met obesitas met 55 tieners zonder gewichtsproblemen. De gemiddelde leeftijd van de tieners was 13 jaar. Hij ontdekte dat bij zwaarlijvige kinderen de aorta, de grootste slagader, aan elasticiteit verliest, net zoals bij volwassenen met hartproblemen. Harris waarschuwt voor de risico's die kinderen met overgewicht lopen. Eenzijdige voeding en een gebrek aan sport brengt hun gezondheid in gevaar. Het is volgens hem aan de samenleving om het toekomstige welzijn van onze kinderen te beschermen. Groeiende tailles Obesitas of vetzucht wordt al langer als een ernstig probleem gezien bij jonge kinderen. Speelgoedfabrikanten moeten steeds meer rekening houden met dikke peuters en kleuters omdat sinds de jaren '70 de taille van kinderen met maar liefst 12.5 centimeter toenam. De laatste 25 jaar verdriedubbelde het aantal zwaarlijvige kinderen en tieners.