Zo wil NASA een asteroïde vangen (video)

Trui Engels
Trui Engels Journalist Knack

Het lijkt op een trailer voor een nieuwe sciencefictionfilm, maar deze animatie van de NASA toont eigenlijk hoe astronauten een asteroïde zullen vangen.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een nieuwe missie en deze keer heeft het eens niet met de planeet Mars te maken. De Amerikanen willen namelijk een ruimteschip zenden naar een asteroïde om er stalen van te nemen en terug naar de Aarde te brengen. Deze spectaculaire missie zou een maand duren.

Een team astronauten zal in een ruimtetuig van de nieuwe generatie, dat ook voor toekomstige maan- en Marsmissies zal gebruikt worden, naar een nabijgelegen asteroïde reizen om er stalen van te nemen om zo meer inzicht te krijgen in asteroïden, meteoren en andere ruimteobjecten. De astronauten zullen een ruimtewandeling maken om foto’s en stalen van de gevangen asteroïde te nemen.

Eerste vangst in 2025

Onderstaande video toont hoe het allemaal in de praktijk zal verlopen. De bijhorende opzwepende soundtrack maakt het allemaal nog wat spannender.

De NASA heeft het komende jaar 100 miljoen dollar uitgetrokken voor het project. De organisatie wil tegen 2025 een eerste asteroïde vangen. (TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content