Genetisch gemanipuleerde vissen die licht geven in het donker zijn sinds kort te zien in Taiwan. De fluorescerende roze klipvisjes werden gecreëerd door Taiwanese biotechnologen. Het zijn de allereerste ter wereld in hun soort.

De visjes lichten op zonder het gebruik van ultraviolet licht dat vaak in aquariums wordt geplaatst. Ze werden gemanipuleerd dankzij een samenwerkingsproject tussen het Academia Sinica in Taiwan, de Taiwan Ocean University en Jy Lin, een privaat biotechnologiebedrijf.

Het licht geven van levende organismen wordt bioluminescentie genoemd. Dit fenomeen komt het meest voor in zeedieren. Het licht kan worden gebruikt voor communicatie, om voedsel aan te trekken en vijanden af te leiden.

De klipvis of maanvis is een zoetwatervis die tot de familie van de cichliden behoort. Alle klipvissoorten vinden hun oorsprong in de Amazonerivier, de Orinocorivier en de Essequiborivier in Zuid-Amerika. Er bestaan 11 verschillende soorten. (TE)

Genetisch gemanipuleerde vissen die licht geven in het donker zijn sinds kort te zien in Taiwan. De fluorescerende roze klipvisjes werden gecreëerd door Taiwanese biotechnologen. Het zijn de allereerste ter wereld in hun soort. De visjes lichten op zonder het gebruik van ultraviolet licht dat vaak in aquariums wordt geplaatst. Ze werden gemanipuleerd dankzij een samenwerkingsproject tussen het Academia Sinica in Taiwan, de Taiwan Ocean University en Jy Lin, een privaat biotechnologiebedrijf. Het licht geven van levende organismen wordt bioluminescentie genoemd. Dit fenomeen komt het meest voor in zeedieren. Het licht kan worden gebruikt voor communicatie, om voedsel aan te trekken en vijanden af te leiden. De klipvis of maanvis is een zoetwatervis die tot de familie van de cichliden behoort. Alle klipvissoorten vinden hun oorsprong in de Amazonerivier, de Orinocorivier en de Essequiborivier in Zuid-Amerika. Er bestaan 11 verschillende soorten. (TE)