Stephen Hawking is de meest bekende natuurkundige, kosmoloog en wiskundige ter wereld. Hij lijdt aan een spierziekte en zit in een rolstoel. Spreken doet hij met de hulp van een computer. Vorig jaar dook de wereldberoemde wetenschapper op in de uitvoering van de Galaxy Song bij de reünieshows van het Britse humorcollectief Monty Python in Londen. Die versie van het nummer wordt nu uitgebracht op een speciale vinylplaat ter gelegenheid van Record Store Day.

Het filmpje daarvan werd nu online geplaatst.

De originele versie van de Galaxy Song komt uit Monty Python's Meaning of Life, een film uit 1983. Het nummer wordt er gezongen door Eric Idle.

Beste wetenschapsgrappen

Het is niet de eerste keer dat Stephen Hawking meewerkt aan een comedyproject. Naar aanleiding van zijn nieuwe programma op Science Channel bracht Hawking vorig jaar al wat humor in de doorgaans serieuze wereld van de wetenschap. Zo las hij de tien beste wetenschapsgrappen in.

Daar antwoordt de wetenschapper onder meer op de vraag:

Waarom zijn boeken over de zwaartekracht altijd zo goed?

Stephen Hawking is de meest bekende natuurkundige, kosmoloog en wiskundige ter wereld. Hij lijdt aan een spierziekte en zit in een rolstoel. Spreken doet hij met de hulp van een computer. Vorig jaar dook de wereldberoemde wetenschapper op in de uitvoering van de Galaxy Song bij de reünieshows van het Britse humorcollectief Monty Python in Londen. Die versie van het nummer wordt nu uitgebracht op een speciale vinylplaat ter gelegenheid van Record Store Day.Het filmpje daarvan werd nu online geplaatst.De originele versie van de Galaxy Song komt uit Monty Python's Meaning of Life, een film uit 1983. Het nummer wordt er gezongen door Eric Idle.Het is niet de eerste keer dat Stephen Hawking meewerkt aan een comedyproject. Naar aanleiding van zijn nieuwe programma op Science Channel bracht Hawking vorig jaar al wat humor in de doorgaans serieuze wereld van de wetenschap. Zo las hij de tien beste wetenschapsgrappen in.Daar antwoordt de wetenschapper onder meer op de vraag: