Bijna een op de vier sterren gelijkaardig aan onze zon kan planeten herbergen van dezelfde omvang als de aarde. In onze Melkweg zouden er dus miljarden dergelijke planeten zijn, waarvan sommigen mogelijk bewoonbaar zijn, zo blijkt uit een studie van het Amerikaanse ruimteagentschap Nasa.

"De verzamelde gegevens vertellen ons dat ons sterrenstelsel van zowat 200 miljard sterren, minstens 46 miljard planeten van dezelfde omvang als de aarde telt, en dat is zonder de planeten te tellen die op grotere afstand rond hun ster draaien in de bewoonbare zone" waar het niet te koud of te warm is en waar er water in vloeibare vorm kan zijn, luidt het.

De astronomen onderzochten met twee krachtige telescopen op Hawaï gedurende vijf jaar 166 sterren in een straal van tachtig lichtjaren rond de aarde.

De resultaten van de studie werden gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Science

Bijna een op de vier sterren gelijkaardig aan onze zon kan planeten herbergen van dezelfde omvang als de aarde. In onze Melkweg zouden er dus miljarden dergelijke planeten zijn, waarvan sommigen mogelijk bewoonbaar zijn, zo blijkt uit een studie van het Amerikaanse ruimteagentschap Nasa. "De verzamelde gegevens vertellen ons dat ons sterrenstelsel van zowat 200 miljard sterren, minstens 46 miljard planeten van dezelfde omvang als de aarde telt, en dat is zonder de planeten te tellen die op grotere afstand rond hun ster draaien in de bewoonbare zone" waar het niet te koud of te warm is en waar er water in vloeibare vorm kan zijn, luidt het. De astronomen onderzochten met twee krachtige telescopen op Hawaï gedurende vijf jaar 166 sterren in een straal van tachtig lichtjaren rond de aarde. De resultaten van de studie werden gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Science