Vroeger ging men ervan uit dat het proces veel trager verloopt, schrijft The Sunday Times. Onderzoekers van de Oxford University stelden vast dat de gemiddelde persoon enkele uren na de maaltijd het equivalent van twee à drie theelepels vet kan opstapelen rond zijn middel.

Ontbijt met spek en worsten

De hoeveelheid neemt nog toe als het om vetrijke maaltijden gaat die 's ochtends genuttigd worden, zoals het klassieke Engelse ontbijt met spek of worsten.

Het vetweefsel rond de taille wordt volgens het onderzoek alleen als kortstondige opslagplaats gebruikt, zodat het bijvoorbeeld bij het sporten aangesproken kan worden.

Als mensen echter overdadig blijven eten, verspreidt het vet zich naar de weefsels rond onder meer het achterwerk en de billen voor langetermijnopslag. (Belga/TE)

Vroeger ging men ervan uit dat het proces veel trager verloopt, schrijft The Sunday Times. Onderzoekers van de Oxford University stelden vast dat de gemiddelde persoon enkele uren na de maaltijd het equivalent van twee à drie theelepels vet kan opstapelen rond zijn middel. Ontbijt met spek en worsten De hoeveelheid neemt nog toe als het om vetrijke maaltijden gaat die 's ochtends genuttigd worden, zoals het klassieke Engelse ontbijt met spek of worsten. Het vetweefsel rond de taille wordt volgens het onderzoek alleen als kortstondige opslagplaats gebruikt, zodat het bijvoorbeeld bij het sporten aangesproken kan worden. Als mensen echter overdadig blijven eten, verspreidt het vet zich naar de weefsels rond onder meer het achterwerk en de billen voor langetermijnopslag. (Belga/TE)