Voedingssupplement tegen onvruchtbaarheid

Gentse onderzoekers hebben een revolutionair voedingssupplement ontwikkeld waarmee onvruchtbare koppels toch een kind kunnen krijgen.

Gentse onderzoekers hebben een revolutionair voedingssupplement ontwikkeld waarmee onvruchtbare koppels toch een kind kunnen krijgen, zo meldt Het Nieuwsblad.

“Veertig procent van onze mannelijke patiënten slaagde er binnen de drie maanden in hun vrouw of vriendin alsnog zwanger te maken”, zegt dokter Wim Decleer van het Jan Palfijnziekenhuis in Gent.

De behandeling is erop gericht afwijkingen aan de zaad- en eicellen te herstellen. Dit gebeurt dankzij de voedingssupplementen die de beweeglijkheid van de zaadcellen bij de mannen aanzienlijk doen verbeteren. Voor vrouwen verhoogt de behandeling de kans op succes bij IVF. De mannen kregen bovendien ook nog lijnzaadolie en de vrouwen visolie.

Niet terugbetaald

De wetenschappers waarschuwen wel dat de voedingssupplementen niets uithalen als je niet tegelijk je ongezonde levensstijl aanpakt. Roken en niet genoeg bewegen verminderen de slaagkansen.

Meer en meer wordt duidelijk dat IVF later tot problemen kan leiden. IVF-baby’s zouden meer kans hebben op overgewicht en suikerziekte. Vandaar dat de Gentse onderzoekers voor een andere aanpak kozen.

De methode is ook veel goedkoper dan IVF, maar het probleem is de patiënt dat niet voelt in zijn portemonnee. Voedingssupplementen worden immers niet terugbetaald, IVF, tot zes behandelingen, wel. De voedingssupplementen kosten per koppel zo’n 150 à 200 euro per maand.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content