Video: Ruimteschip landt op luchthaven San Francisco

Een vreemd zicht in San Francisco: het ruimteschip SpaceShipTwo van Virgin Galactic vloog samen met een nieuwe Virgin Airbus boven de stad.

Op de luchthaven van San Francisco is op grootste wijze de nieuwe terminal 2 geopend door de vliegtuigen van Virgin.

De nieuwe Virgin America A320 Airbus vloog samen met de Virgin Galactic SpaceShipTwo en zijn moederschip WhiteKnightTwo, ’s werelds eerste commerciële ruimteschip, boven San Francisco om daarna als allereerste toestellen te landen in de vernieuwde milieuvriendelijke terminal 2 van de internationale luchthaven van San Francisco.

De gerenoveerde terminal, die door Virgin America en American Airlines zal worden gebruikt, opent officieel op 14 april.

Terminal 2 zal ook de thuis worden van Virgin Galactic, ’s werelds eerste commerciële ruimtevaartmaatschappij, die vanaf 2012 van start gaat. Een ticketje naar de ruimte kost 200.000 dollar.

Onder de gasten aan boord van de A320 bevonden zich onder meer de topman van het Virgin-imperium Richard Branson en de legendarische Amerikaanse astronaut Buzz Aldrin.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content