De raketmotot met de naam QM-1 is de grootste die ooit is gebouwd. De motor, die even krachtig is als 14 Boeing 747-400's, werd in de Amerikaanse staat Utah aan een 2 minuten lange test onderworpen. Die test is een mijlpaal in de ontwikkeling van het nieuwe Space Launch System (SLS), de raket die de mens naar de diepe ruimte moet brengen, waaronder de planeet Mars.

De SLS-raket zal naast vier eigen motoren, met twee QM-1-boosters worden aangedreven, die 75 procent van de kracht voor hun rekening zullen nemen om de SLS-raket van het lanceerplatform te krijgen.

Eerder werd al een eerste succesvolle test uitgevoerd met de Orion-capsule, die door de SLS-raket wordt aangedreven.

De raketmotot met de naam QM-1 is de grootste die ooit is gebouwd. De motor, die even krachtig is als 14 Boeing 747-400's, werd in de Amerikaanse staat Utah aan een 2 minuten lange test onderworpen. Die test is een mijlpaal in de ontwikkeling van het nieuwe Space Launch System (SLS), de raket die de mens naar de diepe ruimte moet brengen, waaronder de planeet Mars. De SLS-raket zal naast vier eigen motoren, met twee QM-1-boosters worden aangedreven, die 75 procent van de kracht voor hun rekening zullen nemen om de SLS-raket van het lanceerplatform te krijgen. Eerder werd al een eerste succesvolle test uitgevoerd met de Orion-capsule, die door de SLS-raket wordt aangedreven.