In september lanceerden Knack en de VRT samen met de vijf Vlaamse universiteiten de Universiteit van Vlaanderen, een project om wetenschappelijke kennis dichter bij een groter publiek te brengen.

Deze week worden de uitzendingen opnieuw hervat, na een korte kerstvakantie. Vandaag is het de beurt aan voedingsonderzoeker Nathalie Michels. Zij geeft antwoord op de vraag waarom je ongelukkig wordt van chips en chocolade.

Bekijk hier alle reeds uitgezonden colleges.

De volgende opnames van de Universiteit van Vlaanderen worden van 23 tot 25 januari georganiseerd in de Manhattan Studio's in Wilsele. Op één avond worden vijf colleges van een kwartier opgenomen, gevolgd door een vragenronde. Achteraf kan het publiek aan de toog gezellig napraten met de proffen.

De mosterd van hun concept haalden de makers bij in Nederland. De Universiteit van Nederland is daar al enkele jaren een hit op het internet.

Ook een opname bijwonen? Mail naar info@universiteitvanvlaanderen.be , en maak kans op één van de tien duo-tickets. Kaarten zijn ook te koop op de website van de Universiteit van Vlaanderen.

In september lanceerden Knack en de VRT samen met de vijf Vlaamse universiteiten de Universiteit van Vlaanderen, een project om wetenschappelijke kennis dichter bij een groter publiek te brengen. Deze week worden de uitzendingen opnieuw hervat, na een korte kerstvakantie. Vandaag is het de beurt aan voedingsonderzoeker Nathalie Michels. Zij geeft antwoord op de vraag waarom je ongelukkig wordt van chips en chocolade.Bekijk hier alle reeds uitgezonden colleges.De volgende opnames van de Universiteit van Vlaanderen worden van 23 tot 25 januari georganiseerd in de Manhattan Studio's in Wilsele. Op één avond worden vijf colleges van een kwartier opgenomen, gevolgd door een vragenronde. Achteraf kan het publiek aan de toog gezellig napraten met de proffen.De mosterd van hun concept haalden de makers bij in Nederland. De Universiteit van Nederland is daar al enkele jaren een hit op het internet.