De NASA heeft een video vrijgegeven met spectaculaire beelden van zonnevlammen. Voor het eerst dit jaar werden zonnevlammen van de X-klasse waargenomen.

Zonnevlammen zijn sterke uitbarstingen van stralingen. De sterkste zonnevlammen worden gecatalogeerd in de X-klasse. De NAVO heeft zich al zorgelijk uitgelaten over de mogelijke invloed van zonnevlammen uit de X-klasse op de aarde. Ze zouden radioverbindingen en elektriciteitscentrales kunnen beïnvloeden.

Tot nu toe hebben zonnevlammen nog geen schade aangericht op aarde.

De NAVO voorspelt dat er dit jaar een uitzonderlijke activiteit aan zonnevlammen zal zijn. Dat komt omdat de zon door een cyclus gaat waarin de zonnevlammen naar een piek gaan. (EE)

De NASA heeft een video vrijgegeven met spectaculaire beelden van zonnevlammen. Voor het eerst dit jaar werden zonnevlammen van de X-klasse waargenomen. Zonnevlammen zijn sterke uitbarstingen van stralingen. De sterkste zonnevlammen worden gecatalogeerd in de X-klasse. De NAVO heeft zich al zorgelijk uitgelaten over de mogelijke invloed van zonnevlammen uit de X-klasse op de aarde. Ze zouden radioverbindingen en elektriciteitscentrales kunnen beïnvloeden. Tot nu toe hebben zonnevlammen nog geen schade aangericht op aarde. De NAVO voorspelt dat er dit jaar een uitzonderlijke activiteit aan zonnevlammen zal zijn. Dat komt omdat de zon door een cyclus gaat waarin de zonnevlammen naar een piek gaan. (EE)