De spectaculaire reis van de kikker werd op beeld vastgelegd door een van de camera's van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA die opgesteld stonden bij de lancering van de onbemande ruimtesonde 'Ladee' vanaf het NASA-ruimtecentrum Wallops, in de staat Virginia.

De woordvoerder van Wallops, Jeremy Eggers, bevestigt dat de foto authentiek is.

Een verklaring voor de aanwezigheid van een kikker op de lanceerbasis is dat het dier mogelijk aangetrokken werd door een waterpartij nabij het lanceerplatform. Het water dient om het platform te beschermen tegen schade en om het lawaai van de lancering te onderdrukken.

De 'Lunar Atmosphere and Dust Environment Explorer' (Ladee) is nu op weg naar de maan waar het de extreem dunne atmosfeer en het maanstof zal bestuderen. De sonde komt over zo'n drie weken aan.

De kikker zal er dan wellicht niet meer bij zijn.

De spectaculaire reis van de kikker werd op beeld vastgelegd door een van de camera's van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA die opgesteld stonden bij de lancering van de onbemande ruimtesonde 'Ladee' vanaf het NASA-ruimtecentrum Wallops, in de staat Virginia.De woordvoerder van Wallops, Jeremy Eggers, bevestigt dat de foto authentiek is. Een verklaring voor de aanwezigheid van een kikker op de lanceerbasis is dat het dier mogelijk aangetrokken werd door een waterpartij nabij het lanceerplatform. Het water dient om het platform te beschermen tegen schade en om het lawaai van de lancering te onderdrukken. De 'Lunar Atmosphere and Dust Environment Explorer' (Ladee) is nu op weg naar de maan waar het de extreem dunne atmosfeer en het maanstof zal bestuderen. De sonde komt over zo'n drie weken aan. De kikker zal er dan wellicht niet meer bij zijn.