De nieuwe video toont beelden, gemaakt met een hogesnelheidscamera, van enkele van de nachtelijke lanceringen van de Falcon 9 van SpaceX. De kijker krijgt voor het eerst opmerkelijke details te zien die doorgaans verdwijnen in de normale lage resolutievideo's die het bedrijf vrijgeeft.

Zo krijgen we in plaats van een witte lichtflits, nu wel de textuur en structuur te zien in de zuil van vuur die door de raketmotor wordt uitgespuwd. Ook is duidelijk te zien hoe de eerste trap van de Falcon 9 loskomt van de lading en terugkeert naar de Aarde.

De video is een compilatie van vier van de raketlanceringen van SpaceX. Het private ruimtevaartbedrijf voert momenteel leveringen uit naar de ruimte met de Falcon 9 voor onder andere de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA en wil in de toekomst de eerste trap van de raket volledig recupereren. (Bij de meeste raketontwerpen gaat de eerste trap verloren).

SpaceX heeft ondertussen al vijf boosters van de Falcon 9 succesvol laten terugkeren naar de Aarde, maar het heeft er nog geen enkele opnieuw gebruikt. Die fase is gepland voor deze herfst, aldus de CEO van SpaceX, Elon Musk. (TE)

De nieuwe video toont beelden, gemaakt met een hogesnelheidscamera, van enkele van de nachtelijke lanceringen van de Falcon 9 van SpaceX. De kijker krijgt voor het eerst opmerkelijke details te zien die doorgaans verdwijnen in de normale lage resolutievideo's die het bedrijf vrijgeeft. Zo krijgen we in plaats van een witte lichtflits, nu wel de textuur en structuur te zien in de zuil van vuur die door de raketmotor wordt uitgespuwd. Ook is duidelijk te zien hoe de eerste trap van de Falcon 9 loskomt van de lading en terugkeert naar de Aarde. De video is een compilatie van vier van de raketlanceringen van SpaceX. Het private ruimtevaartbedrijf voert momenteel leveringen uit naar de ruimte met de Falcon 9 voor onder andere de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA en wil in de toekomst de eerste trap van de raket volledig recupereren. (Bij de meeste raketontwerpen gaat de eerste trap verloren). SpaceX heeft ondertussen al vijf boosters van de Falcon 9 succesvol laten terugkeren naar de Aarde, maar het heeft er nog geen enkele opnieuw gebruikt. Die fase is gepland voor deze herfst, aldus de CEO van SpaceX, Elon Musk. (TE)