De Solar Impulse, het eerste vliegtuig op zonne-energie, is vrijdagavond iets na 21u30 veilig geland op Brussels Airport na zijn eerste internationale vlucht. Die duurde zo'n 13 uur.Honderden nieuwsgierigen en vliegtuigliefhebbers hadden zich opgesteld in de buurt van de luchthaven om de Solar Impulse te zien landen. Onder anderen prins Filip woonde de landing bij.

Vrijdagochtend rond 8.40 uur was de Solar Impulse, die 63,40 meter lang is en 1.600 kilogram weegt, vertrokken van op de militaire luchthaven van het Zwitserse Payerne. Het was de eerste internationale vlucht van het toestel, dat bestuurd werd door André Borschberg.

Op de luchthaven van Zaventem blijft de Solar Impulse nog een aantal dagen staan. Van 23 tot 29 mei zal het vliegtuig er uitgebreid worden voorgesteld. (Belga/KVDA)

De Solar Impulse, het eerste vliegtuig op zonne-energie, is vrijdagavond iets na 21u30 veilig geland op Brussels Airport na zijn eerste internationale vlucht. Die duurde zo'n 13 uur.Honderden nieuwsgierigen en vliegtuigliefhebbers hadden zich opgesteld in de buurt van de luchthaven om de Solar Impulse te zien landen. Onder anderen prins Filip woonde de landing bij. Vrijdagochtend rond 8.40 uur was de Solar Impulse, die 63,40 meter lang is en 1.600 kilogram weegt, vertrokken van op de militaire luchthaven van het Zwitserse Payerne. Het was de eerste internationale vlucht van het toestel, dat bestuurd werd door André Borschberg. Op de luchthaven van Zaventem blijft de Solar Impulse nog een aantal dagen staan. Van 23 tot 29 mei zal het vliegtuig er uitgebreid worden voorgesteld. (Belga/KVDA)