Uit een artikel van Johan Vansintejan en Dirk Devroey van de Vakgroep Huisartsgeneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel in de toonaangevende Journal of Sexual Medicine leren we dat Belgische homo's een zeer actief en gevarieerd seksleven hebben - wat van homo's verwacht kon worden.

Ze hebben gemiddeld twee keer per week seks met hun partner - dat valt nog mee - maar masturberen zich wel dagelijks, tenminste tot een leeftijd van 33 jaar. Nadien zwakt dat masturberen af, maar op een leeftijd van 55 jaar doen ze het toch nog eens om de drie dagen.

Sm minder populair

Een vrijpartij tussen homo's duurt gemiddeld 49 minuten (alles inbegrepen). Gepijpt worden is de geprefereerde sekstechniek, pijpen komt op nummer twee. Anale seks en sm-toestanden zijn minder populair in een homorelatie dan de buitenwereld weleens lijkt aan te nemen.

De mate van ontrouw neemt toe met de leeftijd. Bij jonge homokoppels is er ontrouw in één relatie op zeven, maar bij koppels ouder dan 40 is dat opgelopen tot de helft.

Dirk Draulans

Uit een artikel van Johan Vansintejan en Dirk Devroey van de Vakgroep Huisartsgeneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel in de toonaangevende Journal of Sexual Medicine leren we dat Belgische homo's een zeer actief en gevarieerd seksleven hebben - wat van homo's verwacht kon worden. Ze hebben gemiddeld twee keer per week seks met hun partner - dat valt nog mee - maar masturberen zich wel dagelijks, tenminste tot een leeftijd van 33 jaar. Nadien zwakt dat masturberen af, maar op een leeftijd van 55 jaar doen ze het toch nog eens om de drie dagen. Sm minder populairEen vrijpartij tussen homo's duurt gemiddeld 49 minuten (alles inbegrepen). Gepijpt worden is de geprefereerde sekstechniek, pijpen komt op nummer twee. Anale seks en sm-toestanden zijn minder populair in een homorelatie dan de buitenwereld weleens lijkt aan te nemen. De mate van ontrouw neemt toe met de leeftijd. Bij jonge homokoppels is er ontrouw in één relatie op zeven, maar bij koppels ouder dan 40 is dat opgelopen tot de helft. Dirk Draulans