De schedel werd in september vorig jaar opgegraven door een team van de Britse universiteit van Leicester in een parkeergarage nabij een kerk in Leicester waar de Engelse koning zou zijn begraven. Bij archeologische opgravingen werd er een skelet ontdekt met een slecht gevormde ruggengraat en hoofdwonden die overeenkomen met bekende details over de dood van Richard in 1485, zo meldt de BBC.

De DNA-tests bewezen "zonder enige twijfel" dat de overblijfselen afkomstig zijn van de laatste koning van het Huis Plantagenet. Dat zei Richard Buckley, hoofdarcheoloog aan de Universiteit van Leicester.

Richard was 32 jaar oud toen hij stierf tijdens de Slag bij Bosworth in 1485. De DNA-tests waren gebaseerd op stalen van een mogelijke nakomeling van de 17e generatie van Richards zus.

Wie was Richard III?

Richard III was koning van Engeland van 1483 tot 1485. Hij werd geboren in het kasteel van Fotheringhay in Northamptonshire, waar Mary Queen of Scots later zou geëxecuteerd worden.

Richard kende een van de kortste regeerperiodes in de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk: 26 maanden. Hij was de laatste Engelse koning die stierf op het strijdtoneel.

De 2-jarige machtsperiode van Richard III was het begin van het einde van een dynastieke strijd, beter bekend als de Wars of the Roses. Sommige geschiedkundigen zien dit ook als de laatste gebeurtenis in de Middeleeuwen. Richard werd gedood door de troepen van de toekomstige koning Henry VII, de eerste koning uit de dynastie van de Tudors.

Grootste slechteriken uit de Engelse literatuur

William Shakespeare schreef Richard III dan weer de geschiedenis in als een van de meest gedenkwaardige slechteriken uit de Engelse literatuur.

De vondst van zijn skelet brengt een lichte opwinding met zich mee. Niet in het minst bij de Britse Richard III Society. 'Dit is niet alleen belangrijk met het oog op wat er met hem gebeurd is, maar het geeft ons ook de kans om hem de eerbiedwaardige begrafenis te geven die hij verdient', aldus voorzitter Phil Stone. 'Bovendien is het een gelegenheid om aan een breed publiek te laten zien hoe Richard echt was en eraan te herinneren dat het werk van Shakespeare slechts fictie was.' (TE)

De schedel werd in september vorig jaar opgegraven door een team van de Britse universiteit van Leicester in een parkeergarage nabij een kerk in Leicester waar de Engelse koning zou zijn begraven. Bij archeologische opgravingen werd er een skelet ontdekt met een slecht gevormde ruggengraat en hoofdwonden die overeenkomen met bekende details over de dood van Richard in 1485, zo meldt de BBC. De DNA-tests bewezen "zonder enige twijfel" dat de overblijfselen afkomstig zijn van de laatste koning van het Huis Plantagenet. Dat zei Richard Buckley, hoofdarcheoloog aan de Universiteit van Leicester. Richard was 32 jaar oud toen hij stierf tijdens de Slag bij Bosworth in 1485. De DNA-tests waren gebaseerd op stalen van een mogelijke nakomeling van de 17e generatie van Richards zus. Wie was Richard III? Richard III was koning van Engeland van 1483 tot 1485. Hij werd geboren in het kasteel van Fotheringhay in Northamptonshire, waar Mary Queen of Scots later zou geëxecuteerd worden. Richard kende een van de kortste regeerperiodes in de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk: 26 maanden. Hij was de laatste Engelse koning die stierf op het strijdtoneel. De 2-jarige machtsperiode van Richard III was het begin van het einde van een dynastieke strijd, beter bekend als de Wars of the Roses. Sommige geschiedkundigen zien dit ook als de laatste gebeurtenis in de Middeleeuwen. Richard werd gedood door de troepen van de toekomstige koning Henry VII, de eerste koning uit de dynastie van de Tudors. Grootste slechteriken uit de Engelse literatuur William Shakespeare schreef Richard III dan weer de geschiedenis in als een van de meest gedenkwaardige slechteriken uit de Engelse literatuur. De vondst van zijn skelet brengt een lichte opwinding met zich mee. Niet in het minst bij de Britse Richard III Society. 'Dit is niet alleen belangrijk met het oog op wat er met hem gebeurd is, maar het geeft ons ook de kans om hem de eerbiedwaardige begrafenis te geven die hij verdient', aldus voorzitter Phil Stone. 'Bovendien is het een gelegenheid om aan een breed publiek te laten zien hoe Richard echt was en eraan te herinneren dat het werk van Shakespeare slechts fictie was.' (TE)