De 850 meter lange beverdam bevindt zich op de zuidelijke rand van het Canadese Wood Buffalo National Park in het noorden van de staat Alberta. De dam werd opgemerkt door biologen die zich bezighouden met het bestuderen van de grootte en de verspreiding van beverdammen in Noord-Amerika. Deze specifieke burcht viel op door haar fenomenale lengte. Traditionele beverdammen meten meestal zo'n 450 meter. Deze constructie telt maar liefst 850 meter.

De bevers gebruiken bomen, modder en stenen om een soort vesting te bouwen waarin ze weg kunnen zwemmen wanneer ze zich bedreigd voelen. De beverfamilies leven op verschillende plaatsen op de dam en brengen hun dagen door met het verder opbouwen en herstellen van de dam.

De wetenschappers denken dat verschillende families maandenlang de krachten hebben gebundeld om dit gigantisch bouwwerk te construeren.

"Bevers bouwen dammen om een veilige habitat te creëren", zegt biologe Sharon Brown. "Ze zijn zeer behendig in het water, maar sloom op het land. Dus bouwen ze een soort van vestingmuur rond hun schuilplaatsen met veel water zodat ze weg kunnen zwemmen en vluchten voor hun vijanden, zoals coyotes en beren."

Ook voor de wetenschappers zijn dergelijke dammen van groot belang. Aan de hand van hun spreiding kunnen de experts bepaalde milieu- en klimaatveranderingen bestuderen.

De 850 meter lange beverdam bevindt zich op de zuidelijke rand van het Canadese Wood Buffalo National Park in het noorden van de staat Alberta. De dam werd opgemerkt door biologen die zich bezighouden met het bestuderen van de grootte en de verspreiding van beverdammen in Noord-Amerika. Deze specifieke burcht viel op door haar fenomenale lengte. Traditionele beverdammen meten meestal zo'n 450 meter. Deze constructie telt maar liefst 850 meter.De bevers gebruiken bomen, modder en stenen om een soort vesting te bouwen waarin ze weg kunnen zwemmen wanneer ze zich bedreigd voelen. De beverfamilies leven op verschillende plaatsen op de dam en brengen hun dagen door met het verder opbouwen en herstellen van de dam.De wetenschappers denken dat verschillende families maandenlang de krachten hebben gebundeld om dit gigantisch bouwwerk te construeren. "Bevers bouwen dammen om een veilige habitat te creëren", zegt biologe Sharon Brown. "Ze zijn zeer behendig in het water, maar sloom op het land. Dus bouwen ze een soort van vestingmuur rond hun schuilplaatsen met veel water zodat ze weg kunnen zwemmen en vluchten voor hun vijanden, zoals coyotes en beren." Ook voor de wetenschappers zijn dergelijke dammen van groot belang. Aan de hand van hun spreiding kunnen de experts bepaalde milieu- en klimaatveranderingen bestuderen.