Er bestaat geen bewijs dat Yakult bijdraagt aan het immuunsysteem wat leidt tot extra bescherming tegen infecties van de bovenste delen van de luchtwegen. Dat zegt de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid ((EFSA) die momenteel honderden gezondheidsclaims van de voedingsindustrie aan een onderzoek onderwerpt.

Een onafhankelijk panel van onderzoekers stelde vast dat de gezondheidsclaim van de Japanse producent van Yakult, die zich op 12 onderzoeken baseert, niet bewezen is. Volgens het bedrijf versterkt Yakult dankzij de bacteriestam Lactobacillus casei Shirota (LcS) het immuunsysteem waardoor men beschermd is tegen luchtwegeninfecties.

Claims die door Europa ongegrond worden bevonden moeten binnen de zes maanden van de verpakking worden gehaald.
Eerder trok het bedrijf Danone zijn gezondheidsclaim al in dat Actimel en Activia het immuunsysteem versterken.

Er bestaat geen bewijs dat Yakult bijdraagt aan het immuunsysteem wat leidt tot extra bescherming tegen infecties van de bovenste delen van de luchtwegen. Dat zegt de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid ((EFSA) die momenteel honderden gezondheidsclaims van de voedingsindustrie aan een onderzoek onderwerpt. Een onafhankelijk panel van onderzoekers stelde vast dat de gezondheidsclaim van de Japanse producent van Yakult, die zich op 12 onderzoeken baseert, niet bewezen is. Volgens het bedrijf versterkt Yakult dankzij de bacteriestam Lactobacillus casei Shirota (LcS) het immuunsysteem waardoor men beschermd is tegen luchtwegeninfecties. Claims die door Europa ongegrond worden bevonden moeten binnen de zes maanden van de verpakking worden gehaald. Eerder trok het bedrijf Danone zijn gezondheidsclaim al in dat Actimel en Activia het immuunsysteem versterken.