Pompeii wordt in ere hersteld

© Reuters

Een ambitieus project om de beroemde archeologische site van Pompeii te restaureren, zal 105 miljoen euro kosten.

Het grootse project werd gelanceerd in het bijzijn van enkele prominente gasten zoals de Italiaanse minister van Cultuur, Lorenzo Ornaghi, minister van Binnenlandse Zaken Anna Maria Cancellieri en ook Johannes Hahn, Europees commissaris bevoegd voor regionale politiek.

“Nu gaat de eerste fase van de restauratie van start. De werken zijn echt begonnen, het is dus geen loze belofte”, aldus Hahn, die uitgebreid de tijd nam om de site te bekijken.

Meer toeristen

Verwacht wordt dat aanzienlijk meer toeristen naar Pompeii zullen afzakken als de werken gedaan zijn. Er wordt als einddatum gemikt op 31 december 2015. Nu zijn er jaarlijks zo’n 2,3 miljoen bezoekers. In 2017 zouden dat er 2,6 miljoen moeten zijn.

“Dit is een grote kans voor de lokale economie”, stelde Hahn. Dit project “helpt nieuwe jobs te creëren en de huidige jobs te vrijwaren”, luidde het.

Het totale kostenplaatje bedraagt 105 miljoen euro. De Europese Unie neemt 41,8 miljoen euro voor haar rekening.

Pompeii, gelegen op 25 km van Napels, werd op 24 augustus 79 bedolven onder lava na een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius. Het is de best bewaarde stad van het Romeinse Rijk en staat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content