In Planckendael is tijdens de nacht van dinsdag op woensdag voor de tweede keer in enkele maanden tijd een babyolifantje ter wereld gekomen, zo meldt het Mechelse dierenpark . In tegenstelling tot baby Q, die door tal van gezondheidsproblemen na nauwelijks een maand overleed, gaat het ditmaal wel om een gezond diertje. Het heeft ook al een naam gekregen: Qiyo.

Qiyo is het vijfde jong voor mama Phyo Phyo, tevens de moeder van Kai-Mook. Die laatste is nu dus ook officieel grote zus geworden. Op het eerste, door Planckendael verspreidde beeld van Qiyo is te zien dat het olifantje al rechtstaat. Dat is cruciaal voor zijn overlevingskansen, omdat het op die manier zelfstandig kan gaan drinken bij zijn mama. Bij baby Q is dat nooit helemaal gelukt. Wanneer baby Qiyo door het publiek te bewonderen zal zijn, heeft Planckendael nog niet bekendgemaakt.

Kijk hier naar de eerste beelden van de kleine Qiyo:

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

(Belga/JH)

In Planckendael is tijdens de nacht van dinsdag op woensdag voor de tweede keer in enkele maanden tijd een babyolifantje ter wereld gekomen, zo meldt het Mechelse dierenpark . In tegenstelling tot baby Q, die door tal van gezondheidsproblemen na nauwelijks een maand overleed, gaat het ditmaal wel om een gezond diertje. Het heeft ook al een naam gekregen: Qiyo.Qiyo is het vijfde jong voor mama Phyo Phyo, tevens de moeder van Kai-Mook. Die laatste is nu dus ook officieel grote zus geworden. Op het eerste, door Planckendael verspreidde beeld van Qiyo is te zien dat het olifantje al rechtstaat. Dat is cruciaal voor zijn overlevingskansen, omdat het op die manier zelfstandig kan gaan drinken bij zijn mama. Bij baby Q is dat nooit helemaal gelukt. Wanneer baby Qiyo door het publiek te bewonderen zal zijn, heeft Planckendael nog niet bekendgemaakt.Kijk hier naar de eerste beelden van de kleine Qiyo: (Belga/JH)