De Endeavour had zich maandag losgemaakt van het Internationaal Ruimtestation ISS. Het ruimtetuig bracht de ambitieuze Alpha Magnetische Spectrometer naar het ISS, om te zoeken naar sporen van antimaterie en donkere materie.

Daarnaast is tijdens de laatste vier ruimtewandelingen van astronauten van een ruimteveer onderhouds- en installatiewerk verricht aan de spacemeccano.

Atlantis
Het ruimteveer is in totaal 229 dagen in de ruimte geweest. De jongste shuttle vloog voor het eerst in mei 1992 en verhuist na zijn 25 vluchten naar een museum in Californië.

Op 28 juni vertrekt de Atlantis voor de allerlaatste missie van een Amerikaans ruimteveer. Daarna wordt het shuttleprogramma gesloten. (Belga/TE)

De Endeavour had zich maandag losgemaakt van het Internationaal Ruimtestation ISS. Het ruimtetuig bracht de ambitieuze Alpha Magnetische Spectrometer naar het ISS, om te zoeken naar sporen van antimaterie en donkere materie. Daarnaast is tijdens de laatste vier ruimtewandelingen van astronauten van een ruimteveer onderhouds- en installatiewerk verricht aan de spacemeccano. Atlantis Het ruimteveer is in totaal 229 dagen in de ruimte geweest. De jongste shuttle vloog voor het eerst in mei 1992 en verhuist na zijn 25 vluchten naar een museum in Californië. Op 28 juni vertrekt de Atlantis voor de allerlaatste missie van een Amerikaans ruimteveer. Daarna wordt het shuttleprogramma gesloten. (Belga/TE)