De opmerkelijke foto's van een tiental indianenkrijgers met pijl en boog in het Amazonewoud op de grens van Brazilië en Peru gingen een tijdje geleden de wereld rond met het nieuws dat een nieuwe indianenstam ontdekt was. Dat verhaal blijkt vals te zijn.

De stam blijkt zelfs al sinds 1910 gekend te zijn. De foto's zijn genomen om aandacht te vragen voor de nog onontdekte stammen die leven in het gebied dat bedreigd wordt door de illegale houtkap.

De onthullingen werden gedaan in de Britse krant The Observer door de man die de foto's nam, de 61-jarige Jose Carlos Meirelles, een expert inzake inheemse stammen die voor een Braziliaans agentschap voor de beschermingen van inheemse stammen werkt. Hij maakte jaren geleden al foto's van de zwart en rood geverfde jagers.

De stunt heeft ondertussen effect gehad, want de overheid in Peru nam de nodige maatregelen om de stammen te beschermen.

De opmerkelijke foto's van een tiental indianenkrijgers met pijl en boog in het Amazonewoud op de grens van Brazilië en Peru gingen een tijdje geleden de wereld rond met het nieuws dat een nieuwe indianenstam ontdekt was. Dat verhaal blijkt vals te zijn. De stam blijkt zelfs al sinds 1910 gekend te zijn. De foto's zijn genomen om aandacht te vragen voor de nog onontdekte stammen die leven in het gebied dat bedreigd wordt door de illegale houtkap.De onthullingen werden gedaan in de Britse krant The Observer door de man die de foto's nam, de 61-jarige Jose Carlos Meirelles, een expert inzake inheemse stammen die voor een Braziliaans agentschap voor de beschermingen van inheemse stammen werkt. Hij maakte jaren geleden al foto's van de zwart en rood geverfde jagers.De stunt heeft ondertussen effect gehad, want de overheid in Peru nam de nodige maatregelen om de stammen te beschermen.