Met het nieuwe programma van de Amerikaanse ruimteorganisatie NASA, wil de Amerikaanse president geen nieuwe missie meer naar de Maan sturen maar wel naar Mars. Dat zei hij in het Kennedy Space Center in de Amerikaanse staat Florida.

"Ik denk dat we tegen midden 2030 mensen de ruimte in kunnen sturen richting Mars en hen nadien gezond en wel terug naar de Aarde brengen", luidt de grootste ambitie van Obama. Hijzelf hoopt de ruimtereis naar de rode planeet nog mee te maken in zijn leven.

Daarnaast blijft de president bij zijn besluit om geen nieuwe bemande missie naar de Maan te sturen. Deze controversiële beslissing bezorgde hem in februari heel wat kritiek. "We moeten de ruimte op een slimme manier ontdekken en dat kan niet door telkens dezelfde oude dingen te blijven doen", argumenteert Obama.

Zes miljard dollar

Om de kans op slagen te vergroten, verhoogt het Witte Huis het NASA-budget met 6 miljard dollar. Velen vrezen dat duizenden banen zullen sneuvelen door het nieuwe beleid. Maar Obama stelt die mensen gerust: zijn plan zal maar liefst 2.500 nieuwe jobs creëren in de ruimtevaart.

Obama steunt naar eigen zeggen de toekomst en opdracht van de NASA voor honderd procent en wil met het nieuwe programma grote doorbraken bereiken.

Met het nieuwe programma van de Amerikaanse ruimteorganisatie NASA, wil de Amerikaanse president geen nieuwe missie meer naar de Maan sturen maar wel naar Mars. Dat zei hij in het Kennedy Space Center in de Amerikaanse staat Florida. "Ik denk dat we tegen midden 2030 mensen de ruimte in kunnen sturen richting Mars en hen nadien gezond en wel terug naar de Aarde brengen", luidt de grootste ambitie van Obama. Hijzelf hoopt de ruimtereis naar de rode planeet nog mee te maken in zijn leven. Daarnaast blijft de president bij zijn besluit om geen nieuwe bemande missie naar de Maan te sturen. Deze controversiële beslissing bezorgde hem in februari heel wat kritiek. "We moeten de ruimte op een slimme manier ontdekken en dat kan niet door telkens dezelfde oude dingen te blijven doen", argumenteert Obama.Zes miljard dollar Om de kans op slagen te vergroten, verhoogt het Witte Huis het NASA-budget met 6 miljard dollar. Velen vrezen dat duizenden banen zullen sneuvelen door het nieuwe beleid. Maar Obama stelt die mensen gerust: zijn plan zal maar liefst 2.500 nieuwe jobs creëren in de ruimtevaart. Obama steunt naar eigen zeggen de toekomst en opdracht van de NASA voor honderd procent en wil met het nieuwe programma grote doorbraken bereiken.