Volgens onderzoekers van de universiteit van North Carolina bezit 10 tot 20 procent van de mensen de genvariant, CYP2E1. Zij voelen zich sneller dronken dan anderen.

Het grootste deel van de alcohol die mensen consumeren wordt afgebroken in de lever, maar een gedeelte wordt ook in de hersenen verwerkt door een enzym dat door het gen CYP2E1 aangestuurd wordt, waardoor de alcohol veel harder voelbaar is.

Mensen die sterk op alcohol reageren, zijn volgens studies minder geneigd om verslaafd te raken. Dankzij CYP2E1-achtige medicijnen kunnen zware drinkers mogelijk gevoeliger voor alcohol gemaakt worden en een drankprobleem vermijden.

Volgens onderzoekers van de universiteit van North Carolina bezit 10 tot 20 procent van de mensen de genvariant, CYP2E1. Zij voelen zich sneller dronken dan anderen. Het grootste deel van de alcohol die mensen consumeren wordt afgebroken in de lever, maar een gedeelte wordt ook in de hersenen verwerkt door een enzym dat door het gen CYP2E1 aangestuurd wordt, waardoor de alcohol veel harder voelbaar is. Mensen die sterk op alcohol reageren, zijn volgens studies minder geneigd om verslaafd te raken. Dankzij CYP2E1-achtige medicijnen kunnen zware drinkers mogelijk gevoeliger voor alcohol gemaakt worden en een drankprobleem vermijden.