In de haven van Redondo Beach nabij Los Angeles zijn dinsdag miljoenen dode vissen aangespoeld. De autoriteiten trachten te achterhalen wat de massale vissterfte heeft veroorzaakt.

Het hele wateroppervlak van de haven was dinsdag bedekt met karkassen, wat voor grote geurhinder zorgde. Op sommige plaatsen was de laag dode vissen zo dik dat boten de haven niet konden verlaten. De autoriteiten zijn meteen gestart met de opruimingswerken.

Volgens sommige experts hadden de vissen in de haven bescherming gezocht voor de hevige windstoten van maandagavond, maar werd een gebrek aan zuurstof hen fataal.

"Dit lijkt op wat er gebeurt met goudvissen wanneer het water van een aquarium niet ververst wordt: bek open en buik naar boven", zei Bill Workman, een lokale verantwoordelijke, in de Los Angeles Times. "Er zijn geen zichtbare tekenen van vervuiling en dus gaan we in eerste instantie uit van een gebrek aan zuurstof in het water."

In de haven van Redondo Beach nabij Los Angeles zijn dinsdag miljoenen dode vissen aangespoeld. De autoriteiten trachten te achterhalen wat de massale vissterfte heeft veroorzaakt. Het hele wateroppervlak van de haven was dinsdag bedekt met karkassen, wat voor grote geurhinder zorgde. Op sommige plaatsen was de laag dode vissen zo dik dat boten de haven niet konden verlaten. De autoriteiten zijn meteen gestart met de opruimingswerken. Volgens sommige experts hadden de vissen in de haven bescherming gezocht voor de hevige windstoten van maandagavond, maar werd een gebrek aan zuurstof hen fataal. "Dit lijkt op wat er gebeurt met goudvissen wanneer het water van een aquarium niet ververst wordt: bek open en buik naar boven", zei Bill Workman, een lokale verantwoordelijke, in de Los Angeles Times. "Er zijn geen zichtbare tekenen van vervuiling en dus gaan we in eerste instantie uit van een gebrek aan zuurstof in het water."