De sonde zal volgens de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa tegen 14.000 kilometer per uur te pletter storten, aan de kant van de planeet die in het zonlicht zit.

Messenger werd in 2004 gelanceerd, scheerde drie keer langs de planeet en kwam in 2011 in een baan om Mercurius. De sonde is ruim 4.100 keer rond de planeet gecirkeld.

Tussen 21 en 24 april zal het controlecentrum voor de vlucht vier koerscorrecties uitvoeren. Op dat moment zal de brandstof nagenoeg uitgeput zijn.

Donkere laag

"Voor het eerst hebben we een behoorlijke kennis van Mercurius", aldus John Grunsfeld, chef wetenschappelijke missies van Nasa. "Het is een fascinerende planeet". Een van de vondsten van Messenger is dat Mercurius grote hoeveelheden ijs bevat, dat verstopt zit in kraters aan de polen, waar de zon er niet bijkomt, en dat ook nog eens onder een donkere laag zit van zo'n 30 centimeter dik. Vloeibaar water zou op de planeet niet te vinden zijn.

Het Messenger-project kostte 446 miljoen dollar, plusminus 416 miljoen euro.

(Belga/RR)

De sonde zal volgens de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa tegen 14.000 kilometer per uur te pletter storten, aan de kant van de planeet die in het zonlicht zit. Messenger werd in 2004 gelanceerd, scheerde drie keer langs de planeet en kwam in 2011 in een baan om Mercurius. De sonde is ruim 4.100 keer rond de planeet gecirkeld.Tussen 21 en 24 april zal het controlecentrum voor de vlucht vier koerscorrecties uitvoeren. Op dat moment zal de brandstof nagenoeg uitgeput zijn."Voor het eerst hebben we een behoorlijke kennis van Mercurius", aldus John Grunsfeld, chef wetenschappelijke missies van Nasa. "Het is een fascinerende planeet". Een van de vondsten van Messenger is dat Mercurius grote hoeveelheden ijs bevat, dat verstopt zit in kraters aan de polen, waar de zon er niet bijkomt, en dat ook nog eens onder een donkere laag zit van zo'n 30 centimeter dik. Vloeibaar water zou op de planeet niet te vinden zijn.Het Messenger-project kostte 446 miljoen dollar, plusminus 416 miljoen euro.(Belga/RR)